Onikişubat Belediyesi iş makinesiyle hasta nakletti

Onikişubat Belediyesi iş makinesiyle hasta nakletti

Kahramanmaraş merkez ilçe Onikişubat Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan hastayı, iş makinesi ile ambulansa taşıdı.

Onikişubat Belediyesi, 18 Ocak tarihinde başlayan kar yağışı ile ilçede mücadele çalışmalarına devam ediyor. 120 araç ve 300 personeliyle kapanan yolları açmaya devam eden ekipler, Küçüksır Mahallesi’nde ambulansın ulaşamadığı hastayı iş makinesinin kepçesinde ambulansa kadar taşıdı.

Ambulansın ulaşamadığı adreste bulunan hasta için yolları açan iş makinesi, sağlık ekipleriyle birlikte hastayı bulunduğu adresten alarak ambulansa kadar taşıdı.

Öte yandan yakacağı biten yaşlı bir çifte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gönderilen yakacağın ulaştırılması için de kapanan yollara müdahale edildi. Yolun ulaşıma açılmasının ardından Vakıf çalışanları, yaşlı çiftin ısınması için gönderilen yakacakları aileye teslim etti.

Küçüksır Mahalle Muhtarı Fatih Bacak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kendilerini yalnız bırakmayan Onikişubat Belediye Başkan Hanefi Mahçiçek ve belediye çalışanları ile sağlık ekiplerine, özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Onikişubat Belediyesi tarafından karla mücadele çalışmaları kapsamında ilçe genelindeki bir çok ara mahallelerdeki ara yollar da ulaşıma açılırken, bugüne kadar sosyal medya ve çağrı merkezine gelen 6 bin talebe yanıt vererek, yardım bekleyen vatandaşlara ulaşıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER