banner651

Onikişubat Belediyesi, Ilıca’yı sezona hazırlıyor

Onikişubat Belediyesi, Ilıca’yı sezona hazırlıyor

Şifa dolu sıcak suyuyla sağlık ve jeotermal turizmin bölgedeki merkezi olan Ilıca Mahallesi, Onikişubat Belediyesi’nin çalışmalarıyla turizm sezonuna hazır.

Türkiye’nin termal turizmde marka noktalarından biri olan Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi, turizm sezonun açılmasıyla misafirlerini ağırlıyor.

Şehir merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıca Mahallesi, kent halkının yanı sıra Gaziantep, Adana, Adıyaman ve Osmaniye gibi çevre illerden de insan çekiyor.

Özellikle yaz aylarında nüfusu 40 binlere kadar ulaşan Ilıca Mahallesi’nin ziyaretçileri, bir taraftan doğayla iç içe huzur bulurken, diğer taraftan da şifalı suyla cilt, solunum ve damar hastalıklarından ortopedik rahatsızlıklarına şifa buluyor.

Mahalleye kazandırdığı projelerle Ilıca’nın termal turizmde marka olmasını sağlayan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çalışmaları özel olarak takip ettiği Ilıca’yı daha da güzel bir görünüme kavuşturdu.

Mahçiçek’in talimatlarıyla belirli periyotlarda mahallede alt yapı yenileme çalışmalarını aralıksız sürerken, çevre temizliği konusunda da büyük mesafe kat edildi.

Turizm sezonunun başlamasına kısa bir süre kala çalışmalarına hız veren Onikişubat Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Ilıca’nın yerli ve yabancı misafirlerine en iyi şekilde hizmet edebilmek için yoğun mesai harcıyor.

Çalışmalar kapsamında mahallenin ara ve ana arterlerinde yabani otlar tırpan aracılığıyla yolunurken, yollar belirli aralıklarla detaylı bir şekilde süpürülüyor.

Kötü kokuya mahal vermemek adına da tam teçhizatla çalışmalarını sürdüren ekipler, çöp konteynerlerinin yıkama, boyama ve tamirat işlemlerini yaparak güzel bir görünüme kavuşturuyor.

Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de kış sezonu sonrası tahrip olan yollarda asfalt bakım-onarım ve yama çalışmalarını sezon öncesinde tamamlamayı hedefliyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde doğası ve şifalı suyuyla Ilıca Mahallesi, alternatif tatil arayanlara eşsiz imkanlar sunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER