ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ ENGELLERİ AŞARAK, DEV PROJELERLE GELİYOR

Hayata geçirdiği projelerde her zaman örnek teşkil eden Onikişubat Belediyesi, Down Sendromlular için farkındalık yaratacak model bir projeye imza atarak, engelli bireylere özel bir mekan kazandırmaya hazırlanıyor

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ ENGELLERİ AŞARAK, DEV PROJELERLE GELİYOR

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’taki Down sendromlu çocukları hayata bağlayacak olan bu projenin bütün ön yargıları yıkacağını ve engellerin hep birlikte aşılacağını belirtti.

 Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi (DOKMER) ile engelli bireylerin yapabildiklerinin farkına varması ve kendi yeteneklerini keşfetmesiyle birlikte özgüven ve benlik kavramının gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan proje, 5528 metrekarelik alanda inşa ediliyor.

 DOKMER’in Bina oturum alanı 634 metrekare olup, 4894 metrekare peyzaj alanı bulunan Down Eğitim, Kültür, Sanat Merkezi, bodrum, zemin ve 1’ci kattan oluşuyor.

 Toplamda 1633 metrekare kapalı alan olarak tasarlanan projenin bodrum katında, 128 metrekarelik çok amaçlı 88 kişilik salon, 103 metrekare alanda kreş, fuaye, bireysel eğitim salonu bulunup, eğitim alanına ek olarak mutfak ve ıslak hacimlerden oluşan etkinlik alanları da bulunuyor. Bahçeye açılan bu kat, bireylerin açık alanda farklı faaliyetlerde bulunmasına da olanak sağlayacak.

 Öte yandan çocuklar için farklı aktivitelerin bir arada düzenlendiği peyzaj alanı, çeşitli sosyal aktivitelere imkan sağlayacak.  Peyzaj alanında; 65 metrekarelik bir sera, bahçe satrancı, boyama duvarı, oyun parkı, oturma ve sergi alanları, tenis sahası ve otopark bulunuyor.

 Başkan Mahçiçek proje ile ilgili yaptığı açıklamalarda “Bu projenin peyzaj alanı, farklı aktivitelerle gün içerisinde çocukların ve ailelerin eğitmenler gözetiminde, doğayla ilişkilerini güçlendirecek ve verimli zaman geçirmelerini sağlayacaktır.” dedi.

 Her alanda faaliyet gösteren DOKMER, çocukların duyu bilgilerine adapte olmasını sağlamak amacıyla, Duyu Bütünleme Odası ve Karanlık odasıyla da Down eğitiminde kullanılmak üzere hizmet verecek.

 Fiziksel becerilere yönelik eğitimler için atölyeler oluşturulan bu proje, eğitim merkezine çocuklarını getiren ebeveynler için de, eğitim verilebilecek şekilde kullanılacaktır. Başkan Mahçiçek, hazırladıkları bu proje ile kadın eğitim ve istihdamına yönelik katkı sağlayacaklarını belirtti.

 DOKMER’in 1’ci katında 2 adet atölye, Müzik dersliği ve toplantı odası bulunuyor. Çocukların becerilerine göre bu atölyelerde resim, müzik, dans eğitimleri verilecek.

 Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “Bu tesis, down sendromlular, engelliler ve kadınlar için eğitim ve istihdam sağlayarak, Kahramanmaraş’ın bu konudaki ihtiyaçlarının belirli bir çoğunluğunu karşılayabilecek kapasitededir.  Evlerine kapanan ve hayata küsmüş olarak yaşam süren Down sendromlu çocuklara bu vesile ile el uzatacak ve onları hayata kazandıracağız” diye konuştu.

 

 

 

7 GÜZEL ADAMIN ŞEHRİNE 7 İMAM HATİP OKULU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Onikişubat Belediyesi eğitim alanında yaptığı güzel ve başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

 Bu kapsamda 7 güzel adamın şehrine 7 imam hatip okulu yapma kararı alan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, projelerine kattığı anlamlarla da akıllara kazınıyor.

 Bugüne kadar yaptığı bütün işlerde ve Kahramanmaraş’a kattığı değerlerle her zaman ayakta alkışlanan Belediye Başkanı her konuşmasında önceliği eğitime verdiğini belirtiyor.

 7 güzel adamın şehrine yapılan toplamda 112 derslikten oluşan 7 İmam Hatip Okulu projesi kapsamında bazı okullar eğitime açılmış bazılarının ise inşası devam ediyor.

 Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Döngele, Dönüklü, Ilıca, Kale, Kurtlar, Tekir ve biri de merkezde olmak üzere yurtlarıyla beraber öğrencilerimize okullar inşa ediyoruz. Bugüne kadar 5 okulumuzun inşaat sürecini tamamlayarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında hizmete açtık. 2 okulumuzun ise halen inşaat süreci devam ediyor.” dedi.

 Ayrıca Barbaros Mahallesi’nde bulunan yurt ise üniversitede eğitim gören erkek öğrencilerin kullanımına verilmek üzere, Birlik Vakfı Milli Türk Talebe Birliği Kahramanmaraş Şubesi Konuk Evi’ne tahsis edildi.

 Öte yandan Fatih mahallesindeki yurt binası Onikişubat Belediyesi tarafından lise ve üniversite de eğitim gören erkek öğrencilerin kullanımına tahsis edilmek üzere Türkiye Gençlik Vakfı’na tahsis edildi.

 Onikişubat Belediyesi eğitime yaptığı yatırımlarla 1000’e yakın öğrenciye de barınma imkanı sunuyor.

 

 

 

ONİKİŞUBAT’TA EĞİTİM HER YERDE BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİ

 Onikişubat Belediyesi’nin eğitim hizmetleri şehrin her bir noktasında kendini gösteriyor.

 Onikişubat ilçesinin her bir noktasında Onikişubat Belediyesi’nin logosunun bulunduğu bir eğitim hizmet binası görebilirsiniz.

 Onikişubat Belediyesi tarafından projelendirilen bu eğitim yatırımı, ilçenin birçok mahallesinde çocukların ders çalışabileceği, kadınların verimli ortamlarda kendilerini geliştirecek aktiviteler yapabileceği, gerektiğinde ise Kur’an Kursu olarak kullanılabileceği ve her türlü sosyal faaliyetlerde faydalanabilecek bir imkan sunuyor.

 Gençlere olan ilgisi ile her zaman takdir edilen Başkan Mahçiçek,  Bilgi ve Kültür Evlerini çocukların, enerjilerini sokaklarda ve kötü alışkanlık peşinde harcamaları yerine, topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla açtığını belirtti.

 Kahramanmaraş’ın her bir noktasında bulunan Bilgi ve Kültür Evlerinden tüm vatandaşlar istediği şekilde faydalanabiliyor. Köylerden dönüşen, 73 Mahalleden 62’sinde bulunan Bilgi ve Kültür Evlerinde bayan ve erkek mahremiyetine uygun yapıda klimalı sistemler mevcut.

 Ayrıca Bilgi ve Kültür Evleri sadece eğitim, kültür ve sanat alanında değil, gerektiğinde düğün, nişan ve taziye gibi merasimlerde de kullanılabiliyor.

 Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Her kesimden vatandaşımız kendini istediği şekilde bu alanlarımızda geliştirebilir, faydalanabilir. Bizler gelişmekte olan bir ülke olarak, her zaman eğitimle ilerleyecek ve daha güçleneceğiz.” diye konuştu.

 Ayrıca Başkan Mahçiçek, kadınlarında burada verilen kurslarla el becerilerini geliştirebileceklerini ve bu vesile ile aile ekonomilerine katkı sağlayabileceklerini belirtti.



TÜRKİYE’NİN KESİNTİSİZ EN UZUN “BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU”

 Kahramanmaraş’a ilkleri kazandıran Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesiyle özellikle çocukların gönlüne taht kurdu.

 Kent halkının özellikle hafta sonları ve tatillerini değerlendirebileceği bir yandan da sağlıklı yaşam hedefleri çerçevesinde, ailece spor yapmalarına ve gelecek nesillerinde sporla iç içe olmalarına imkan sağlamak amacıyla hayata geçirilen Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Onikişubat Belediyesi ekipleri tarafından yoğun mesai ve emek harcanarak kısa sürede bir süre içerisinde vatandaşın hizmetine açıldı.

 Kahramanmaraş’ta ciddi anlamda bir ihtiyaç ve eksiklik olarak görülecek bu proje ile bölgeye ve şehre büyük katkı sağlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu projenin amacının bireyleri hem verimli zaman geçirmeye hem de spora teşvik etmek olduğunu belirtti.

 Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda, 9 km kesintisiz yol boyunca; 6 noktada farklı kondisyon alanları, yürüyüş alanları ve 720 adet bisiklet otoparkı, 240 araçlık otopark,1976 m²  model uçak pisti alanı olup, 560 m²’lik ise kafeterya bulunuyor.

 720 adet bisiklet bulunan sosyal tesisinde, 130 annenin bebeği ile birlikte binebileceği konforlu bisikletler, 2, 4 ve 6 kişilik bisikletlerle ailelerinde beraberce binebileceği özel olarak tasarlanan “3 Teker Kargo, 4 Teker 4 Kişilik GoKart, 4 Teker 1 Kişilik GoKart, 4 Teker 2 Kişilik GoKart, 3 Teker Mekanik, 3 Teker Tek Çocuk Pusetli Mekanik,3 Teker Mekanik Uzun Yol, 4 Teker 4 Koltuk Mekanik Velomobil, Şehir Konsepti, Tandem bisikletler bulunuyor. Bu alan aynı anda Bin kişinin çok rahat yürüyüş yapabileceği, 3 Bin kişinin de hem yürüyüş hem de bisiklete binebileceği ciddi bir alan ve parkurdan oluşuyor.

 Onikişubat Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin kesintisiz en uzun Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, açılışı gerçekleştirildiği günden itibaren, günün her saatinde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

 Ayrıca Onikişubat Belediyesi’nin bölgeye kazandırdığı sosyal tesislerinde, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu yoğunlukta olmak üzere 37 bin üye bulunurken, tüm tesislerden bugüne kadar toplamda 210.402 kez hizmet alındığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2018, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER