MAHÇİÇEK ONİKİŞUBAT’IN SPOR ALT YAPISINI İNŞA EDİYOR

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile bugüne kadar birçok başarılı projeyi hayata geçiren Onikişubat Belediyesi, spor faaliyetleri alanında yaptığı çalışmalarla hizmeti vatandaşın ayağına getiriyor

MAHÇİÇEK ONİKİŞUBAT’IN SPOR ALT YAPISINI İNŞA EDİYOR

 Kırsal Mahalleler de dahil olmak üzere hemen hemen her mahallesi’nde bir spor kompleksi yapma gayreti içerisinde olan Onikişubat Belediyesi, tesislerinin bulunduğu mahallelerde insanları hem sağlıklı yaşama hem de sosyalleşmeye yönlendiriyor.

Donanımlı, estetik ve çok yönlü olmasıyla dikkat çeken spor kompleksleri, komşuluk ve iletişim kavramına da katkı sağlayarak, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor.

Onikişubat Belediyesi’nin Piri Reis ve Şehit Abdullah Çavuş Mahallelerinde inşa ettiği yüzme havuzları, her kesime uygun koşullarda spor yapabilme imkanı sunuyor.

Öte yandan inşası devam eden Haydarbey Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Cumhuriyet Yüzme Havuzu da modern yapısı ile dikkat çekiyor.

Ayrıca Onikişubat Belediyesi’nin 2 konsepti bir arada sunduğu Saçaklızade ve Barbaros Bilgi ve Kültür Evleri orta ölçekli bir spor kompleksi konumunda hizmet vermektedir.






ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ SKATE PARK VE BUZ PİSTİ İLE GENÇLERİN DÜNYASINA RENK KATIYOR


Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ilçesine kazandırdığı Skate Park ve Buz Pistleri ile de gençleri spor branşlarına yönlendirmek hedefiyle istediklerini belirterek “
Ağcalı ve 5 Nisan Mahallelerimize profesyonel anlamda kaykay ve paten pisti yapma olanağı sunan özel skate parkları yaparak, çocuklarımızın ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri için alanlar oluşturduk.” dedi.

Öte yandan, Başkan Mahçiçek, “her türlüyü sosyal projeleri önemseyerek, gençlerimize aktivite merkezleri oluşturmaya çalıştık. Bu bağlamda da Şehit Abdullah Çavuş ve Selçuklu Mahallelerimize kafeteryaları ile birlikte kapalı sentetik buz pateni pisti ve eğlence merkezi yaptık.” diye konuştu.


MAHÇİÇEK “ HİSSEDİLEN EKSİKLİĞİ GİDERECEĞİZ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu alanlarda yüzme bilmeyenlere de yılın on iki ayı uzman hocalar tarafından yüzme eğitimi verdiklerini ve kendilerini geliştirme imkanını sunduklarını söyleyerek, sözlerine şu şekilde devam etti.

“Tesislerimizde yüzme havuzları haricinde vatandaşlarımız fitness ekipmanlarımızdan da faydalanabilir. Bizim amacımız uygun koşullarda her alanda faaliyet gösterip, eğitim, sosyal ve kültürel açıdan hissedilen eksikliği gidermek.”

MAHÇİÇEK “SPOR YAPALIM, SAĞLIKLI KALALIM”

Onikişubat Belediyesi hayata geçirdiği Hürriyet Spor Salonu ile gelecek nesillere çağdaş ve güvenli şartlarda spor yapabilme imkanı sunuyor. FIBA ve FIVB standartlarına uygun inşa edilmiş olan spor salonunda;  basketbol, voleybol, masa tenisi ve hanımlara özel fitness salonu da bulunuyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gelecek nesillerin bir araya geleceği bu tesiste resmi müsabakaların da yapılabileceğini ve seyirci tribünüyle kentte önemli bir eksikliği gidereceğini belirtti.

“MAHALLE KÜLTÜRÜ HALI SAHALAR İLE AYAKTA KALACAK”

Onikişubat Belediyesi mahalle kültürünü ayakta tutmak için 3 tanesi beldeden dönüşen mahalleye, 3 tanesi de köyden dönüşen mahalleye halı sahalar yaptı.

Ayrıca 2 tane okul bahçesi içerisine ve 4 tane de park alanlarında olmak üzere tam 12 halı saha yaparak gelecek nesillerin hizmetine sundu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, mahalleler arasında bir köprü kurmak istediğini, nesillerin aktiviteler yaparak, iletişim halinde kalmaları gerektiğini belirtti.

Başkan Mahçiçek “Biz istiyoruz ki, çocuklarımız eski zamanlarda olduğu spor faaliyetlerinde bir araya gelerek, kendi mahalle takımlarını oluştursun. Çünkü biz bu spor komplekslerini bilerek mahallelere inşa ettik. Çocuklarımız burada bir yandan spor yaparken, bir yandan da sosyal sorumluluk duygularını, bireyler ve gruplar halinde hareket etme yeteneğini geliştirecek ve mahalle kültürü duygusunu benimseyecekler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 04:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER