Mutfak müzesi tadilatına başlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan kentin mutfak kültürünün yaşatıldığı Dulkadiroğlu Tematik Mutfak Müzesi’nin tadilatına başlandı.

6 Şubat asrın felaketinde kentte çok sayıda bina ve tarihi mekan zarar gördü. Kentin yeniden inşası devam ederken, depremlerde az hasar alan Dulkadiroğlu Tematik Mutfak Müzesi tadilat çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ve kentin geçmişten günümüze gastronomisinin yanı sıra Kahramanmaraş’ın zahire tutma adetine ait detaylar, kilerde gıdaların muhafazasına yönelik yöntem ve teknikler, mutfakta yemek hazırlama aşamasına ait incelikler, pişirilen yemeğin sunumundaki zarafet belirli bir sırayla sergileniyordu.

Dulkadiroğlu Tematik Mutfak Müzesi’nde hafta içi belirli günlerde misafirlerine tarihi yöresel lezzetlerden tatmalarına imkan sağlanıyordu. Kahramanmaraş Konağı’nın en üst katındaki Cihannüma Köşkü’ne çıkıp Şehr-i Maraş’ı izleme imkanı sunuyordu.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, asrın felaketinin ardından ilçeyi ayağa kaldırmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Depremlerde Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan tarihi ve kültürel yerlerin zarar gördüğünü hatırlatan Okay, “6 Şubat depremlerinin üzerinde 1 yıl geçti. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadim şehrimizin ve Dulkadiroğlu ilçemizin yeniden ayağa kalkması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Dulkadiroğlu ilçesindeki zarar gören tarihi mekanları da en kısa zamanda ilçemizle birlikte ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. Depremlerde hasar gören yerlerden birisi olan Dulkadiroğlu Tematik Mutfak Müzesi’nde tadilat çalışmalarına başladık. Burası yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği bir yer olmuştu. Kentin gastronomisinin yanında Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünün en güzel ifade edildiği yer olmuştu. Depremde hasar gören Dulkadiroğlu Tematik Mutfak Müzesi tadilata başladık.” diye konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER