MHP Dulkadiroğlu Belediye Başkan aday adayı Sivri, “Dulkadiroğlu ayağa kalkarsa Kahramanmaraş da ayağa kalkar”

MHP Dulkadiroğlu Belediye Başkan aday adayı Sivri, “Dulkadiroğlu ayağa kalkarsa Kahramanmaraş da ayağa kalkar”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dulkadiroğlu ilçesi Belediye Başkan aday adayı Hacı Ahmet Sivri, “İlçenin eksiklerini bilen, yöre halkının nabzını tutan, vatandaşların ne istediğini biliyorum. Vatandaşlarla sabah akşam iç içeyim. İthal değilim, o bölgede yaşayan, bu zorlu süreçte hizmet edebilirim diyerek yola çıkmış bir kardeşinizim.” dedi.

Aksu Tv’de Asilhan Yılmaz’ın sunduğu “Seçim 2024” isimli programa katılan MHP Dulkadiroğlu ilçesi Belediye Başkan aday adayı Hacı Ahmet Sivri, Dulkadiroğlu ilçesinin 103 mahallesinin tüm sorunlarını bildiklerini, insanlarla iç içe olduklarını ve ilçenin tüm sorunlarına çözüme kavuşturma adına aday adayı olduğunu belirtti.

Dulkadiroğlu ilçesinin aslında Kahramanmaraş'ın özü olduğunu dile getiren Sivri, “Dulkadiroğlu ilçemiz beylikler döneminde ve Osmanlı döneminden sonra 2 bin 500 yıllık tarihi geçmişi var. Bugün insanlar Onikişubat bölgesinde ikametgah ediyor ama aslında hepsinin geçmişi Kahramanmaraş'ı Kahramanmaraş yapan insanların tamamının öz mahallesi Dulkadiroğlu. Vatandaşlarımız akşam evine geliyor ama gündüz alışverişin ticaret döndüğü ilçemiz Dulkadiroğlu ilçesi. Dulkadiroğlu ilçemiz depremlerde çok büyük zarar gördü. Şehri tekrardan ayağa kalkma noktasında, Dulkadiroğlu ayağa kalkarsa Kahramanmaraş da ayağa kalkar diyorum. Dulkadiroğlu ilçesinde gördüğünüz en büyük eksiklik barınma sorunu. Çünkü insanlar bugün 140 metrekare, 150 metrekare evlerde rahat rahat oturan insanlar 35 metrekare, 50 metrekare konteynerlara mecbur kalmışlar depremden dolayı. Şu an vatandaşlar için evler yapılıyor. Vatandaşlarımız da sabırlı şeklinde devletimize dua ederek beklemekteler. Biz de belediyecilik anlamında, toplu konut anlamında gerekeni yapacağız.” diye konuştu.

Belediyecilikte en önemlinin ekibin iyi olması gerektiğinin altını çizen Sivri, “Genel merkezimiz partilerimizin yetkili kurumları, Cumhur İttifakı kapsamında ittifaka zarar vermeden kendi aralarında konuşacaklar. Hangi belediyeler bize verilir veya verilmez? Diyelim ki Dulkadiroğlu belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı olarak girdik. Belediyecilik ekip işidir. Biz öncelikle ekibimizi sağlam kuracağız.” şeklinde konuştu.

Dulkadiroğlu Belediyesi için Cumhur İttifakı adına AK Parti’nin aday göstermesi durumunda AK parti adayına daha önce olduğunu gibi her türlü desteği vereceklerini dile getiren Sivri, “Mevcut belediye başkanı Necati Okay Cumhur İttifakı'nda bizim de adayımızdı. Biz kendisi için sahada seçim çalışması yaptık. Yarın bir gün yine AK Parti'den Dulkadiroğlu adayımız şu isim denildikten sonra biz durmadan Cumhur İttifakı'na zarar vermeden elimizden geleni yapacağız, sahada olacağız. Büyükşehirde de aynı bizim büyükşehir adayımız, Cumhur İttifakı'nın adayı olduğundan dolayı hiçbir yerde durmadan tüm seçim çalışmalarımız doğrultuda devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

Eğer göreve gelirse ilk olarak A takımını kuracağını ve zaman kaybetmeden hizmete başlayacaklarını belirten Sivri, “Bertiz bölgemiz için bugün dünyanın yağlı oranı olarak en kaliteli cevizi Bertiz cevizi. Bugün Kemallı, Boyalı, Budaklı, Kabasakal ve Başdervişli mahallelerimizde rekoltesi yüksek çeyiz bahçeleri var. En basit projelerimden bir tanesi ceviz paketleme tesisi, bunun yanı sıra oradaki ablalarımız istihdam edilmesi noktasında yöresel ürünlerle üreteceğimiz bastık, pestil, sucuk, samsa ve tescilli ürünümüz olan tarhanamızı da üreterek bunu iç piyasada ve yurt dışına pazarlayacağız. Bunu da Kahramanmaraşlı halkımıza ucuz ve kaliteli ürünle uğraşması noktasında bir tane büyük bir belediyemize ait bir tanesini Onikişubat'a, bir tanesi de Dulkadiroğlu ilçemizi şovrum açarak, halka da buradan satış yapacağız. Hem de oradaki insanlar Bertiz'de yaşayan o yöre insanları orada iş imkanı sağlayacağız. Kahramanmaraş et ve kurban ihtiyacını sağlayan mahallemiz Elmalar Mahallesi. Elmalar Mahallesi'ne modern kesimhane kuracağız. Burayı da Kurban bayramlarında ücretsiz halkımızdan kurban etlerini kesip, paketleme, ayırma gibi noktasında yardımcı olacağız. Şu an seracılık Dulkadiroğlu ilçemizde aşırı derecede ilerledi. Bizim Dulkadiroğlu ilçemizde seracılık gelişmiş ama esnaf, üreticimiz o domatesi 2-3 gün içerisinde pazarlayamazsa, satamazsa, istediği fiyata veremezse yaş sebze olduğundan dolayı bozuluyor. Ama soğuk hava depomuz olursa üreten malını istediği zaman satacak. Güzelyurt mahallemize bir soğuk hava deposu yapmayı planlıyoruz. Hala gençlik merkezi olmayan mahallelerimiz var. Gençlere de yatırım yapılması lazım. Bu noktada projelerimiz çok. İttifakta Dulkadiroğlu ilçemizi Milliyetçi Hareket partimize verdiği takdirde tüm projelerimizi güzel bir şekilde açıklayacağız.” diye konuştu.

Seçmenin samimiyet istediğini, seçim zamanı sahada olan siyasetçiyi istemediğini söyleyen Sivri, “Vatandaşlar, ‘düğünde de benimle sevinsin. Cenazemde benden üzülsün.’ Böyle bir siyasetçi istiyor, iş yapsın istiyor, hizmet yapsın istiyor.” dedi.  

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora’nın Kahramanmaraş'ın sorunlarını en çok gündeme getiren vekillerimizden bir tanesi olduğunu belirten Sirvi, “Deprem sonrası meclisten Kahramanmaraş’ın sorunlarını en çok gündeme getiren bizim vekilimiz. En son konuşmasında Kahramanmaraş'taki deprem sonrası yaşanan sıkıntılara en çok hakim olan vekilimizdi. Meclisteki konuşmasında ‘yapılan yardımları teşekkür ederiz. Ama bizim artık yardımlarla şehrimiz bir yerden bir yere getiremeyiz. Bizim sanayi anlamında tarım anlamında tüm sektörleri ayağa kalkmamız lazım. Yatırım zamanı, yatırım noktasında bize desteklerinizi arttırın.’ demişti. Şehrimizin sıkıntısını gündeme getiriyor vekilimiz, bakanlarla görüşüyor. Kahramanmaraş’ın sorunları Ankara'da gündeme getiren vekillerden bir tanesi Zuhal Karakoç Dora. Bu noktada ben camiam adına partim adına kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2023, 01:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER