Mezdeği, AK Partiden belediye başkanlığı için aday adaylığı müracaatı yaptı

Mezdeği, AK Partiden belediye başkanlığı için aday adaylığı müracaatı yaptı

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan aday adayı Aslıhan Mezdeği resmi başvurusu yaptı.

Onikişubat Belediye Başkan aday adayları içirişinde tek kadın aday adayı Aslıhan Mezdeği resmi müracaatını yaptı.

AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aslıhan Mezdeği, AK Partiye ilk defa gelmediği, kendisini evinde gibi hissettiğini söyledi.

21 yıl önce mesleğine Kahramanmaraş’ta başladığını dile getiren Mezdeği, “Başlangıçta Kahramanmaraş, kadın harita mühendisine pek alışık değildi. Ama 21 yıl boyunca halkla bütünleşerek kent, köy farkı yapmadan, gerek sahada, gerek proje başında, halkın sorunlarını çözümleyerek halkla bütünleşerek halkın kalbinde bir yer kazandığına inanıyorum. Kentin imar sorunlarına teknik olarak çok hakimim. Bu mesleki bilgi birikimimi ve heyecanımı yansıtmak için şehrimizin hak ettiği vizyonu yerine getirebilmek için bu göreve talibim. Kahramanmaraş’ın kurtuluşu Onikişubat'ın milli kahramanı Senem Ayşe'nin izinde, 6 Şubat asrın felaketini yaşamış, şehrimizin sosyal kalkınmasını sağlamak, tekrar şehrimizi ayağa kaldırmak ve kanayan yaralarını sarmak adına bir Türk kadını olarak Onikişubat belediye başkan aday adaylığımı sevgili hemşerilerimin, dostlarımın ailemin huzurunda gurur ve mutlulukla açıklamak istiyorum. 2024 yerel seçimlerinde cumhurbaşkanlığımız Recep Tayyip Erdoğan önderliği Onikişubat'ımız Kahramanmaraş'ımız ve Türkiye'miz için el ele hizmet etmeye hazırız, kararlıyız.” diye konuştu.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Onikişubat ilçe belediye başkanlığı için aday adayları müracaatlarının son günü olduğunu hatırlattı.

Onikiubat Belediye Başkan aday adaylığı başvurularındaki tek kadın aday adayı olan Aslıhan Mezdeği adaylık başvurusunu kabul ettiklerini dile getiren Kara, “Aslıhan Hanım bize başvuru aday adaylığı forumlarını doldurmak suretiyle bize başvurdular. Bu özellikle geçtiğimiz son 5 sene ülkemiz açısından hem de dünya açısından bir takım zorlukları yaşadığımız bir süreç oldu. Bir pandemi sürecini yaşadık ve hep birlikte atlattık. Sonra da bir deprem sürecini yaşattık. Allah bir daha yaşatmasın. Aslında çok önemli bir zamanda, önümüzde gerçekten şehrimiz için, gecemizi gündüzümüze katacağımız ciddi bir iş yükünün olduğu ve hep birlikte gayret edeceğimiz bir süreci yaşıyoruz. Aslıhan Mezdeği Onikişubat ilçesi açısından bir önemi var. Aday adaylıkta 7’inci başvuru şu an son başvuru. Fakat hanımefendi olarak da ilk başvuru, bu süreç ilçemiz için, şehrimiz için, partimiz için hayırlara vesile olur diyorum.” şeklinde konuştu.

Aslıhan Mezdeği kimdir:

06 Mart 1980 yılında Kayseri’nin Felahiye ilçesinde doğdum. İlkokul eğitimini Yüzüncü Yıl İlköğretim okulunda tamamladım. Çukurova Elektrik Anadolu Lisesinde ise Ortaokul ve lise tahsilimi tamamlayarak, 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği bölümünü kazandım. 2002 yılında mezun oldum. Mezun olduğum yıl Mühendislik faaliyetlerine Kahramanmaraş’ta kendi büromda başladım. Birçok projede görev aldım.

ARMADAŞ (Arsan Maraş Doğalgaz Dağıtım A.Ş.)’nin harita çalışmaları,  Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Kahramanmaraş ve Adıyaman illerindeki tüm harita ve kamulaştırma çalışmaları, İller Bankası, Karayolları, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri’nin harita çalışmaları, İmar planları yapımı, imar uygulamaları, köy kadastrosu çalışmaları ve proje müdürlüğü görevlerinde bulundum. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 2021 yılında Lisans belgesini alarak, kentimizde ilk ve tek kadın Lisanslı Harita Mühendisi olarak hizmet vermekteyim. Asrın felaketinde işyerimiz yıkılarak enkaz altında kaldı. ‘Ama durmak yok yola devam’ diyerek, aynı ruh ve inançla kentimizi tekrar ayağa kaldırmak için ekibimle beraber azimle ve severek çalışmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER