Market yağmalanmasını önlemek isterken canından oldu

Market yağmalanmasını önlemek isterken canından oldu

Kahramanmaraş’ta depremin 2’inci günü market yağmalamak isteyenlere engel olan Mehmet Özdemir’i (42) öldürdüğü öne sürülen 5 kişi, polisin 9 aylık çalışması sonunda yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 7 Şubat’ta Namık Kemal Mahallesi’nde bir marketin önünde iddiaya göre depremin 2’nci günü saat 19.30 sıralarında bir grup marketi yağmalamak istedi. Aralarında Mehmet Özdemir’in de olduğu mahalle esnafı, yağmacılara engel olmak istedi. Bu sırada taraflar arasında çıkan arbede de tüfek ateşlendi ve saçmaların isabet ettiği Mehmet Özdemir hayatını kaybetti.

Deprem nedeniyle şehirde yaşanan kargaşayı fırsat bilen şüpheliler olay yerinden kaçıp izlerini kaybettirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü, cinayeti aydınlatmak için cinayet büro amirliğinde özel bir ekip kurdu. Özel ekip ilk olarak mahallede yaşayıp kavga ve yaralamadan emniyette kaydı olanların listesini çıkardı, ardından da olaya tanık olanlarla görüştü.

9 ay süren çalışma sonunda Mehmet Özdemir’i İ. T, babası A.K. ile kardeşleri ve akrabaları S.T., E.T. ve Y.T.’nin öldürdüğü tespit edildi. Olayda tüfeği ateşlediği öne sürülen İ. T. ile diğer şüpheliler dün akşam saatlerinde adreslerine yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER