banner651

Mahçiçek’ten öğrencilere sinema jesti

Mahçiçek’ten öğrencilere sinema jesti

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kariyer Günleri kapsamında liseleri gezerek öğrencilere EXPO 2023’ü anlatmıştı. Şimdi ise lise öğrencilerine bir jest yaparak “Onikişubat Belediyesi ile Sinema Günleri” kapsamında vizyona giren Eren Bülbül’ün hayatının anlatıldığı, “Kesişme: İyi ki Varsın Eren” filmine götürüyor.

Onikişubat Belediyesinin başlattığı program önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Kahramanmaraş’ın tanıtımında önemli bir yere sahip olan EXPO 2023’ü lise öğrencilerine anlatan Mahçiçek, yeni projesiyle “Kesişme: İyi ki Varsın Eren” filmini öğrencilerin izlemelerine imkan sağladı.

EXPO 2023’ün şehre neler katacağı, proje zamanında öğrencilere düşecek görevleri, kentin nasıl bir marka şehir haline geleceğini anlattıklarını hatırlatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Büyük bir sabır ve merakla bizi dinleyen öğrencilerimize yaşıtları olan Eren Bülbül’ün hayatının anlatıldığı filmin vizyona girmesiyle, sinemaya götürmeye söz verdik. 7 bin öğrencimizi bu kapsamda sinemaya götüreceğiz. Büyükten küçüğe vatanımız için feda edilen canları, hayatları ve geride kalanları bilsinler, görsünler istedik. Okullarımızdan şu ana kadar müthiş bir ilgi var. Tüm hafta boyunca okullarımız gelmeye devam edecek belli bir koordinasyon içerisinde. Yarın da kırsal mahallemizden öğrencilerin geleceği programda sinemaya gitmeyen hiçbir öğrencimiz kalmasın istiyoruz. Daha önce ‘15/07 Şafak Vakti’ filmini 10 bin öğrencimize ve vatandaşımıza seyrettirmiştik. Çocuklarımızın ülkesinde olup bitenlere karşı haberdar olmaları, vatanına bağlı bireyler olarak yetişmeleri bizim için çok önemlidir.”

Önümüzdeki günlerde de devam edecek sinema günlerine ilgi hayli yoğun. Filmi seyreden öğrenciler çok beğendiklerini ve bu hizmetlerinden dolayı Başkan Mahçiçek’e çok teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER