Mahçiçek’ten 500 öğrenciye bot ve mont hediyesi

Mahçiçek’ten 500 öğrenciye bot ve mont hediyesi

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda yürütülen çalışmalar büyüyerek devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, AK Parti’nin sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda birbirinden anlamlı çalışmalara imza atan Mahçiçek, 9 yıl önce ‘Gönülleri Giydiriyoruz’ sloganıyla başlattıkları projeyi bu yıl da sürdürdü.

Proje kapsamında bu yıl Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çıraklık eğitimi alan 500 öğrencinin kışlık mont ve bot ihtiyacı karşılandı.

Mahçiçek, beraberinde AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Kaçamaz ve meclis üyeleriyle Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Burada öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nce 500 öğrenci için temin edilen bin parça mont ve botu öğrencilere takdim etti.

Onikişubat Belediyesi böylelikle 9 yılda mesleki eğitim gören 7 bin 500 öğrenciye mont ve bot desteği vermiş oldu.

Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak gençlere eğitim noktasında her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Mahçiçek, “Sizleri gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Çocuklar bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Sizlerin başarılı olması için biz üzerimize düşen görevleri eksiksiz yapma gayreti içerisindeyiz. Hayatınızın her alanında ne iş yapıyorsanız yapın, o alanda birinci olmanız gerekiyor. Birinci olmanız için çok çalışmanız lazım. Her gün düzenli çalışmanız lazım. Bugün sizlere bir takım hediyeler dağıtacağız ama sizlerde derslerinize iyi çalışacaksınız. Lisede ve üniversitede özellikle çok çalışmanız gerekiyor. İnşallah üniversite imtihanlarına gireceğiniz zaman Onikişubat Belediyesi olarak sizlere ücretsiz üniversite hazırlık kursu yapacak. O kurslara da inşallah katılacaksınız. Okuyacağız ve okuduğumuz alanın en iyisi olacağız. Bakın dünyanın en zeki çocukları bizim çocuklarımız Allah’a şükürler olsun. Bizim zeki çocuklarımız şimdi insansız uçaklar yapmaya başladı, siz bu çalışmaları çok daha yukarı taşıyacaksınız. Ne yapacaksınız? Artık sizler de uzaya giden araçlar yapacaksınız.” dedi.

Öncelikli amaçlarının öğrencileri sevindirmek olduğunu vurgulayan Mahçiçek, “Bizim öncelikle amacımız siz değerli evlatlarımızı sevindirmek. Aslında sizlere yalnız olmadığınızı, devletin her zaman yanınızda olduğunu hissettirmek. Evlatlarımızın heyecanlanması ve gözlerindeki pırıltı bizleri sevindiriyor. Bizde bugün kış şartlarının gelmesiyle öğrencilerimizin hiçbirini birbirinden ayırt etmeden onları sevindirme adına onlara çeşitli hediyeler getirdik. Sizlerle beraber olmak güzel, Allah sizlere zihin açıklığı versin, sizleri muvaffak etsin inşallah. Öğretmenlerimize de Allah sağlık ve sıhhat versin. Hepinize çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen de, Onikişubat Belediyesi’nin sahada basmadık alan bırakmadığını belirterek Başkan Mahçiçek’e teşekkür etti.

Gökşen, “Söze futbol deyimiyle başlarsak, Onikişubat Belediyesi sahada basmadık alan bırakmıyor. Eğitimin her alanında var. Gerçekten de okul yapımında var, pansiyon yapımında var, peyzaj düzenlemesinde var, bakım ve onarımında var. Sizin gibi kıymetli öğrencilerimizin de kışlık ihtiyaçlarını gidermek için yine sahada var. Dolayısıyla Onikişubat Belediye Başkanımıza ve ekibine gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından mont ve botlar çıraklık eğitimi alan öğrencilere takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER