Mahçiçek, “Şu alanda devletimizden bir lira almadık, istemedik”

Mahçiçek, “Şu alanda devletimizden bir lira almadık, istemedik”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO alanında millet bahçelerini ziyaret etti.

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) 2023 yılı programı kapsamında Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen EXPO 2023 açılışının ardındın vatandaşlar EXPO 2023’e yoğun ilgi gösterdi.

Millet Bahçelerini gezen ziyaretçiler, ülkelerin bahçe örtüsü hakkında bilgi alırken, aynı zamanda o ülkelerin yöresel ürünlerini de görme imkanı buldu.

Yerli ve yabancı ülkelerin Millet Bahçeleri ziyaret eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, pandemi ve asrın felaketinin ardından insanların zor günlerin ardından EXPO alanının rehabilite olacakları bir yer olduğunu söyledi.

Açılışla ilgili bazı düşüncelerin olduğunu hatırlatan Mahçiçek, “açılışla ilgili iki düşünce vardı, öteleyelim diye, bir de ötelemeyelim, vaktinde yapalım diye. Biz arkadaşlarımızla istişare ettik. Kahramanmaraş'ımız çok büyük bir felaket yaşadı. Başlangıçta pandemi arkasından dünyanın en büyük felaketiyle, deprem felaketiyle karşı karşıya geldik. Kahramanmaraş'taki insanlarımızın da bir rehabilitasyona ihtiyacı vardı. Çocuklarıyla, aileleriyle beraber hoş vakit geçirebildikleri bu etkinliklere ihtiyacı vardır. Biz dedik ki bu rehabiliteyi, bu alan sağlar. İnsanlarımız da buraya gelirler, çocuklarıyla beraber. O travmalardan sıyrılarak güzel vakitler geçirirler diye düşündük. Dün açılışımızı Cumhurbaşkanı Yardımcımızla beraber yaptık. Cumhurbaşkanımıza video konferans da katıldı. Çünkü o Kahramanmaraş'ı sever Cumhurbaşkanımız. Kahramanmaraşlı onu sever.” dedi.

Türkoğlu Belediye tarafından hazırlanan bahçe önünde konuşan Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Dün itibariyle EXPO alanımızı açtık. Şu alanda devletimizden bir lira almadık, istemedik. Bütün bu imkanları belediyelerimizle beraber yaptık. Bakın bugün Türkoğlu belediyemizin standındayız, mükemmel bir stant düzenlemiş. Çok emek vermişler. Çok da güzel bir alan oluşturmuşlar. Bizim özelliklerimizle ilgili, yani bizim törelerimizle, öz kültürümüzle ilgili, çok güzel içinden enstantaneler var. İçeride de Kahramanmaraş'ımızın özel ürünleri var. Gerçekten doğal olarak yapılmış, her şey var, her güzellik var. Ben Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bize yakışanı yapmış. Kahramanmaraş yakışanı yapmış. Kahramanmaraş'ta bundan böyle Kahramanmaraş'a yakışan çok şeyler yapacak inşallah. Hep beraber en güzel atmosferle, en güzel eserleri, en güzel etkinlikleri Kahramanmaraş’ımızda düzenleyeceğiz, yapacağız. Kahramanmaraş’ımızın da beğenisini kazanacak güzel şeyler yaptılar. Biliyorsunuz bu EXPO'nun içerisinde bir de yarışma var, bahçe yarışmaları. Bu yarışmalarda da Türkoğlu'muz inanıyorum iyi derece olacak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER