Mahçiçek, "EXPO 2023 hepimizin projesidir"

Mahçiçek, "EXPO 2023 hepimizin projesidir"

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “EXPO 2023 hepimizin projesidir. Sahip çıkacağız ve 2023’e hep birlikte hazırlanacağız.” dedi.

Mahçiçek, Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesi ve İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, Harita, Orman, Çevre, İnşaat, Jeoloji, Elektrik, Makine, Maden Mühendisleri ve Peyzaj Mimarlarıyla EXPO 2023 Rekreasyon alanında bir araya geldi.

Mahçiçek, 2018 yılından başladıkları EXPO projesinin bugün somut halde geldiğini hatırlattı.

EXPO 2023 Rekreasyon alan hakkında bilgiler veren Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Şehrimizin turizm koridorunda yer alan Şanlıurfa Göbeklitepe’den, Gaziantep Zeugma’ya, Kahramanmaraş Germanicia’dan Kapadokya’ya uzanan bir hat üzerinde olacak. EXPO 2023’ün sadece fuar zamanı değil senenin 365 günü tüm vatandaşlarımız tarafından kullanılabilecek bir yaşam alanı haline gelsin diye birçok donatı ekledik. Kristal Lagün Gölü, Şehir Müzesi, Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi, Arasta Çarşısı, açık Avm’si, Nikah Sarayı, Konferans ve Kongre Merkeziyle burası şehrin ve bölgenin cazibe merkezi olacak.”

EXPO 2023’ü şimdiye kadar 25 ülkenin katılacağını dile getiren Mahçiçek, “2023’e kadar 50 ülke katılmasını bekliyoruz. Ziyaretçi ülkelerden gelenler arasında yatırımcılar da olacak. Üretimde Kahramanmaraş’ımız sayılı iller arasındadır. Burada birçok ticari anlaşma, iş birliği, ortak yatırımlar yapacaklar ve Kahramanmaraş kazanacak. Şehrimize 2 milyona yakın ziyaretçi bekliyoruz.” diye konuştu.

Bir hayallerinin olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Mahçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelecek nesillerimize bırakacak en güzel yatırım olarak şehrimizde yerini alacak EXPO 2023 Rekreasyon Alanı. Aynı zamanda çevresinde başlattığımız imar çalışmaları ile Kahramanmaraş yeni bir siluet kazanmış olacak. Baraj sularının yaz aylarında çekilmesiyle oluşan kötü görüntüyü engellemek için buraya yapacağımız Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı ile 4 mevsim su sabit kalacak. Çevresel ve ekolojik denge açısından da çevreye katkı sunduğumuz gibi burada güzel bir manzara oluşacak. EXPO 2023 hepimizin projesidir. Sahip çıkacağız ve 2023’e hep birlikte hazırlanacağız.”

Mahçiçek, Mimar ve Mühendislere EXPO 2023 Rekreasyon alanını gezdirerek projeyi anlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER