MADOP üyeleri Türkoğlu’da

MADOP üyeleri Türkoğlu’da

Türkoğlu’nun gizli hazinelerini gün yüzüne çıkartarak turizme kazandıran Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a Maraş Doğa Platformu üyeleri başarı dileklerinde bulunarak Türkoğlu’ların çok şanslı olduğunu belirtti.

Obezetiye açtıkları savaş ile bilenen bölgenin doğa güzelliklerini keşfederek doğada spor yapan Maraş Doğa Platformunun bu haftaki durağı Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi oldu.

Türkoğlu’ndaki değişim ve dönüşüme yakından şahit olan platform üyeleri, birçok ilde bile olmayan hizmetlerin Türkoğlu’na hayat verdiğini, tüm Kahramanmaraş’ın bu doğa güzelliklerini görmeye mutlaka gelmeleri gerektiğini söyledi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Maraş Doğa Platformu üyesi 53 kişilik ekibe ilçeyi gezdirdiklerini dile getirdi.

Bölgeye kazandırdıkları hizmetleri gezdirdiklerini ifade eden Okumuş, şunları kaydetti:

“Öncelikli olarak bölgenin en büyüğü olan 400 dönümlük Şekeroba Millet Bahçemizi gezdik, 1920 Maraş’ın kurtuluşunda simge yerlerden biri olan Bababurun Kale parkımızı gezdik. Oradan restorasyonunu bizim yaptığımız Değirmen Parkımızı ve geçen yaz hizmete açtığımız Su parkını gezdik. Biliyorsunuz Türkoğlu ilçemizde proje çok ve ilçe halkımız için birbirinden önemli proje oluşturmaya devam ediyoruz. Yoğunoluk yaylasını 2010 yılında faaliyete geçirdik. Buranın yolu, suyu, elektriği ve altyapısı yoktu. O günden bu günleri hayal ederek bir hamle başlattık. Türkiye’nin imarlı, sıfırdan her şeyi düşünülerek 600 dönüm üzerine kurulmuş tek yaylasıdır. Şuan 70-80 ev var, bittiğinde tapulu arazilerle 280 ev, okul yeri, cami yeri ve sosyal tesis yeri olarak yapılmış bir projedir. Pandeminin de etkisiyle özellikle son yıllarda şehrin gürültüsünden kurtulmak isteyenler doğaya doğru bir yöneliş içerisinde. Bizde MADOP üyelerine ilçemizin doğa ve tarihi güzelliklerini tanıttık. Amacımız ilçemizin güzelliklerini sadece Kahramanmaraş’ta değil bölgemizin hizmetine sunmak. Biz hemşerilerimiz ve halkımız için proje oluşturuyoruz. Bu projelerden de herkesin yararlanması gerektiğini savunuyoruz. İlçemize giriş çıkış sirkülasyonunun sağlanarak bölge halkımızın ekonomisine katma değer sunmak istiyoruz.

MADOP Başkanı Volkan Gezertaşar, Belediye Başkanı Osman Okumuş’un hizmet anlamında bir ilçe belediyesinden beklenenin çok çok üstünde bir hizmete şahit olduklarını belirtti.

Yapabilecek tüm hizmetleri bir bir hayata geçirilmesini yakından gördüklerini de dile getiren Gezertaşar, “MADOP olarak Türkoğlu’nun bu kadar güzel bir coğrafyada olacağını tahmin etmiyorduk. Başkan Okumuş ilçenin kaderini değiştirmiş, özellikle Yoğunoluk yaylasındaki yürüyüş ve tabiat bizi çok etkiledi. Tüm hemşerilerimizi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER