banner651

Lisansüstü Diploma ve Doktora Yemin töreni

Lisansüstü Diploma ve Doktora Yemin töreni

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliğiyle üniversite tarihinde ilk kez “Lisansüstü Diploma ve Doktora Yemin Töreni” düzenlendi.

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Öztürk’ün Kahramanmaraş fotoğraflarından oluşan multimedya gösterimi ile başladı. Multimedya gösteriminin ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Serap Yağmur İlhan yönetiminde Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Orhan Deliloğlu ve Mücahit Hüseyin Gül tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

KSÜ’de ilk kez gerçekleştirilen Lisansüstü Diploma ve Doktora Yemin töreninde konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yönetimi olarak “Sürekli Öğrenmenin, Değişimin ve Geleceğin” misyonu ve insan merkezli, öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla son yıllarda birçok ilke imza attıklarını söyledi.

Can, yine bu anlayış doğrultusunda ilki düzenlenen bu törenle mezuniyet coşkusunu yaşayan yüksek lisans ve doktora mezunlarına hayat boyu başarılar diledi.

Üniversite olarak teori ve pratiği bir arada sunan bir eğitim anlayışına sahip olduklarını belirten Can, 2019 yılında başlattıkları ve başarıyla yürüttükleri intörn mühendislik uygulamasının kapsamını genişletmeyi planladıklarını ifade etti.

Kamu, üniversite, sanayi iş birliğinde yaptıkları atılımlarla çok iyi bir aşama kaydettiklerini dile getiren Can, elde edilen kazanımları sürdürülebilir kılmak için paydaşlarla verimli ve etkili iş birliklerinin sayısını artıracaklarını ifade etti.

Yüksek lisans ve doktora mezunlarına seslenen Can, “Burada edindiğiniz bilgileri daha da geliştirerek hayata geçireceğinize inanıyorum. Hayat boyu öğrenme süreçlerinin içerisinde yer alın. Sizler KSÜ ailesinin fertlerisiniz, üniversitenizle ve hocalarınızla iletişiminizi koparmayın. Öğrenme yolunda ve kariyer yaşamlarınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Törende konuşan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Adil Akyüz, “Sevgili mezunlarımız, lisansüstü eğitim ve öğretim süreci özelliklede doktora uzun bir zaman alan, çokça emek ve sabır gerektiren ve belli bir maliyeti olan bir eğitim ve öğretim sürecidir. Şu anda burada bulunan tüm öğrencilerimiz bu zorlu süreci başarı ile tamamlamanın sevincini yaşıyorlar. Yaşadığınız bu sevinci sizinle paylaşıyor ve sizi içtenlikle kutluyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi enstitülerinden mezun olmaya hak kazanan yüksek lisans ve doktora öğrencileri gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı ve doktora mezunları doktora yemini etti.

Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan mezunlara başarı belgeleri protokol üyeleri ve anabilim dalı başkanları tarafından takdim edildi.

Törenin son bölümünde doktorasını bitirenlere biniş giydirildikten sonra Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu Erşahan tarafından mezunlara Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doktora Yemini yaptırıldı.

Tören yüksek lisans ve doktora mezunlarının birlikte kep atmaları ve ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Törene, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Tiyek, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Boşnak ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu Erşahan, Kahramanmaraş il Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, il ve üniversite protokolü üyeleri, akademisyenler, yüksek lisans ve doktora mezunları ile aileleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2022, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER