KMTSO'da yeni yönetim belli oldu

KMTSO'da yeni yönetim belli oldu

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi, seçimden sonra yaptığı ilk toplantıda Yönetim Kurulu Başkanlığına Mustafa Buluntu'yu, Meclis Başkanlığına ise Hanefi Öksüz’ü seçti.

19 Kasım'da yapılan KMTSO seçimlerinde kazanmayı başaran 72 meclis üyesi, meclis başkanı ve yardımcılarını, yönetim kurulu başkanı ve üyelerini, disiplin kurulu ile genel kurul delegelerini seçmek üzere ilk toplantısını yaptı. Mehmet Balduk Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantının başkanlığını, en yaşlı üye sıfatıyla Hanefi Öksüz yaptı.

Öksüz, geçen dönemde 52 olan yaş ortalamasının bu dönem 46 olduğunu ve meclisin 6 yaş gençleştiğini söyledi. Daha sonra açık oylama ile meclis başkanı ve yardımcılarının seçimi yapıldı. Hanefi Öksüz, 3'üncü dönem meclis başkanlığına seçilirken, yardımcıları Mahmut Arıkan ile Fethi Narlı oldu. Meclis katip üyeliğine ise Haluk Şerbetçi seçildi.

Meclis üyeleri, başkan ve yardımcılarını seçtikten sonra yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile disiplin kurulu ve genel kurul delegelerini belirlemek için sandık başına gitti. Seçimin sonunda Mustafa Buluntu başkanlığındaki yönetim kurulu; Hikmet Gümüşer, İsmail Dinçer, Bünyamin Dokumacı, Harun Çiçek, Ahmet Gaffar Akarca, Fehmi Arıkan, Sadi Kır, Mehmet Fatih Dertli, Şeyme Edikli Mahmutoğlu ile Muhittin Çınar'dan oluştu.

KMTSO Başkanlığı’na seçilen Buluntu, oy veren delegelere teşekkür ederek, Kahramanmaraş ve sanayisi için çalışmaya gayret edeceklerini söyledi. Buluntu, “19 Kasım'da seçimlerimizi tamamladık. Bugün de meclis üyelerimiz netleşti ve komite seçimlerimizi yapıyoruz. Hem meclis başkanımızı seçtik. Hem yönetim kurulumuzu ve ayrıca TOBB delegelerimizi seçiyoruz. Güzel bir neticede elde ettik. Seçilen tüm meclis üyelerimiz, hepsi komitesinde güçlü, birebir seçim kazanarak gelmiş insanlar. Asla ayrım yapmadan meclis üyelerimiz ve komitelerimizle ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Kahramanmaraş iş dünyasının bugün bir çok sektörde ileri noktalarda yer aldığını anımsatan Buluntu, sektörel çeşitliliği daha da artırarak, yatırımların devam edeceğini belirtti. Buluntu, şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz Kahramanmaraş bazı sektörlerde ileri noktalarda. Tekstilde, kuyumculukta, çelikte… Ancak bu sektörlerdeki çeşitliliğimizi artırmamız lazım. Özellikle biz projelerimizde bahsettiğimiz gibi, orta ölçekli sanayideki arkadaşlarımızı yavaş yavaş sanayiciliğe doğru hazırlarsak, sektörde çeşitliliği de sağlarız. Biz KMTSO için hep ‘çatı kuruluş’ dedik. Tabi bunun yanı sıra Ticaret Borsamız, Esnaf odalarımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız var. Ticaret ve Sanayi odamız da Kahramanmaraş için  çatı kuruluş olacak ve Kahramanmaraş’ın birlikteliği noktasında tüm kuruluşlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Hep özlediğimiz bir tablo vardı. Hep istediğimiz bir tablo vardı bu da neydi? Hep beraber hareket edelim. Fakat bu birliktelik birçok noktada sağlanamamıştı. Ama bu dakikadan sonra bu birlikteliği sağlayacağız ve Kahramanmaraş’ın istikbali için çalışacağız. Ticarette, sanayi de, sosyal sorumluluk projelerinde Kahramanmaraş’ı daha ileri noktalara taşıyacağız.”

Kahramanmaraş’ın bir sanayi şehri olmasının yanında, tarih, kültür ve gastronomi şehri de olduğunu kaydeden Buluntu, bu noktalarda da gelişim gösterilmesi için gayret edeceklerini vurguladı. KMTSO seçimlerinin gayet demokratik bir ortamda gerçekleşmesi dolayısıyla tüm üyelere de teşekkür eden Buluntu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Netice de demokrasi kazandı. Gördüğünüz gibi gayet güzel, şık, hiçbir tartışma olmadan seçim sürecini tamamladık ve günün sonunda şu an organ seçimlerimizi yapıyoruz. Tüm meclis üyelerimiz burada. Burada da gördüğünüz gibi artık uyum içerisinde çalışıyoruz. Biz, bize oy verirsin vermesin herkese saygı duyuyoruz. Çünkü bu bir savaş değil ve yarıştı. Kazanan Kahramanmaraş olacak dedik. Gördüğünüz gibi gerçekten demokrasi kazandı. Üyelerimizin özgür iradesiyle gelip oyları kullandı. Bakın 5 bin 360 aktif üyenin 4 bin 200’ü bu seçime katılım sağladı. Yaklaşık yüzde 90 bir katılım var.  Bu Kahramanmaraş tarihinde bir ilk. Tamam bunların bir kısmını biz duyurduk. Biz ulaştık ama emin olun, insanlar kendi özgür iradeleriyle oluk oluk gelip oylarını kullandılar. Buna da saygı duymamız lazım. Sonuçlar, Kahramanmaraş için hayırlı olmuştur.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER