banner675

KMTSO adayı Buluntu, “Bu seçim tabana inmiş durumda”

KMTSO adayı Buluntu, “Bu seçim tabana inmiş durumda”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adayı Mustafa Buluntu, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özel bir tesiste düzenlediği basın toplantısında adaylık sürecinin nasıl başladığıyla ilgili bilgi veren Buluntu, KMTSO’ya aday olmadan önce şehrin tüm kesimleriyle bir araya geldiğini, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle görüştüğünü, her kesimi kucaklayacak bir Ticaret ve Sanayi Odası için aday olduğunu söyledi.

Ticaret Sanayi Odası seçimiyle ilgili ciddi bir seçim süreci yürüttüklerini ifade eden Buluntu, “1995 yılından bu yana Ticaret Sanayi Odası ilk defa çift listeli çoğulcu bir seçime gidiyor. Bu seçim o kadar güzel bir seçim ki bizim açımızdan, 29 komiteden oluşan sektörün fertleri şu an sahada ciddi manada çalışmalar yürütüyor. Bu seçim tabana inmiş durumda. Ziyaret edilmedik, temas edilmedik, hiçbir arkadaşımız hemen hemen kalmadı. Görüşmelerde şu eleştirilerle karşılaşıyoruz. 25 yıldır buraya kayıtlı üyelerimiz var, hiç temas edilmemiş. Hiç uğranmamış, seçimden bile haberleri yok, seçimde nasıl oy kullanacağından bile haberleri yok. Bazı arkadaşlar eleştiriyor, ‘Sahada çok büyük karmaşa var’ diye. Hayır, sahada aslında tam bir demokrasi yarışı var. Şu an Ticaret ve Sanayi Odası ilk defa demokratik bir seçime gidiyor. Bundan kimsenin korkmaması lazım. Kırgınlıklar oluşacakmış, küskünlükler oluşacakmış. Bu bir savaş değil, bu bir yarış. Bu işleri yönetecek olanlar bizleriz. Eğer liderler komite başkanları bunu demokrasi yarışı gibi götürürlerse sahada hiçbir problem yok. İnsanlarda kırgınlıklar yok, küskünlükler yok. Sadece serzeniş var. ‘Biz bugüne kadar niye hiç aranmadık. Niye kimse bizi sormadı.’ Sahada insanlar birbirini kırmıyor. Sahada herkesin birbirine saygı duyması gerekiyor. Oy verecek insanları kimsenin küçümsememesi gerekiyor. Bugün Kahramanmaraş sanayicisiyle bir bütündür, saygı duymamız lazım. Bugün binlerce insan bu fabrikalarda iş imkanı buluyor, bunları yok sayamayız. Bugün her fabrikasının 10 binin üzerinde çalışanı var. Onlara saygımız sonsuz ama ticaret erbabının da çalışanları var. Ticaret erbabı da kendisini yetiştirmiş, kendi sektöründe uzman olmaya başlamış, biz bu ayrımları yapamayız. Kahramanmaraş iş insanları büyüğüyle, küçüğüyle bu şehrini seven insanlar. Hepsi bu şehirde yaşıyor, hepsi yatırımlarını bu şehre yapmaya çalışıyor. Sizden farklı, bizden farklı yaşamıyor. Bu ayrımları yapmak bu ayrımları sahada kullanmak insanları işleriyle tehdit etmek çok yanlış. Bugün sanayide birçok emektarımız var. Kendi imkanlarıyla ciddi tesisler yapmışlar. Sanayimiz o kadar gelişmiş ki bugün savunma sanayine kadar üretim yapan tesislerimiz var. İhracat yapan, makine yapan firmalarımız var.” diye konuştu.

Ticaret Sanayi Odası seçimlerinin bir demokrasi savaşı olduğunu belirten Buluntu, “Bu zamana kadar yapılan seçimlerde 29 komite de bin civarında oy kullanılmış. Bazı sektörleri inceledim, 14 kişinin oy kullandığı sandıklar var, seçime katılım hiç olmamış. Topladığınız zaman 20 kişiyle, 30 kişiyle, 50 kişiyle seçim yapılmış. Ama şimdi bu böyle olmayacak. Sandıklarda gerçekten çok ciddi katılım sağlanacak. Buradan çıkacak sonucu da herkesin saygı duyması lazım.” dedi.

Seçimin 19 Kasım’da biteceğini bu nedenle herkesin kararına saygı gösterilmesinin altını çizen Buluntu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Günün sonunda da çıkarken, el sıkışıp gayet güzel medenice birbirini tebrik etmesi lazım. Bize yakışan bu, Kahramanmaraş’a yakışan bu, benim şahsıma yakışan da bu. Sahada çalışan arkadaşlarıma ilk söylediğim söz şu oldu, lütfen ne başkanla alakalı ne komitelerle alakalı ne oy istediğimiz arkadaşlarla alakalı laf, dedikodu ve fitne üretmeyin. Bu benim asla müsaade etmeyeceğim bir şey. Hiç kimseyi işiyle tehdit etmeyin. 10 binin üzerinde kayıtlı üyesi olan bir Ticaret ve Sanayi Odasının 100’de yüzünün tabi ki kimseyi destekleme şansı yok. Herkes gönül rahatlığıyla güvendiği, bu işi yapabileceğine inandığı komitelerdeki aday olacak arkadaşlara oyunu verebilir. Biz Kahramanmaraş’ı germiyoruz. Ben yaptığım seçim çalışmalarında insanları rahatlatıyorum, gerginlikler varsa ben alıyorum. Lütfen germeyelim. Bu tür kırgınlıklar oluşmasın. Çünkü seçimler 19 Kasım’da bitecek. Ama Allah ömür verdiği sürece sağ olduğumuz müddetçe hayat yine devam edecek, yine dostluklarımız devam edecek. Yine herkesle görüşeceğiz, yine kız alıp vereceğiz.”

Buluntu, projelerle ilgili şunları kaydetti:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685