banner675

Kirişci, “Yarınımız, bugünümüzden daha iyi olacak”

Kirişci, “Yarınımız, bugünümüzden daha iyi olacak”

Tarım ve Orman bakanı Vahit Kirişci, “Türkiye'nin gücüyle de mütenasip bir gelişme olacak. İnşallah yarınımız, bugünümüzden daha iyi olacak.” dedi.

Kahramanmaraş'taki gelensek bayramlaşma töreni, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'un ev sahipliğinde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, koordinatör valileri, milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Her sene valilik bahçesinde yapılan bayramlaşma töreni, 6 Şubat depremlerinde valilik binasının hasar alması nedeniyle bu bayramda Milli İrade Meydanı'nda yapıldı.

Törene katılanlarla tek tek bayramlaşma Bakan Vahit Kirişci, yaptığı açıklamada buruk bir bayram yaşadıklarını söyledi.

Kirişci, “Bugün de mezarlık ziyaretimiz, şehitlik ziyaretimiz oldu, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı okuduğumuz dualarla ifade etmeye çalıştık. Ama hayat devam ediyor, şehrin hızla normalleşmesi gerekiyor. İnşallah bu bayram vesilesiyle bayram sonrasında bu hızlı toparlanma devam eder, mental anlamda söylüyorum bunu. Fiziki anlamdaki çalışmalarımızı zaten sizler takip ediyorsunuz. Dolayısıyla kalıcı konutlar, yine işyerleriyle ilgili geçici işyerleri, bunlara ilişkin tüm çalışmalar da büyük bir titizlik ve dikkatle yürütülüyor. Memleketimiz ve milletimiz adına yapılacak tüm çabalar ve çalışmalar sergileniyor. Şu anda da yanımda kendi illerindeki görevlerini bırakarak burada görev yapan valilerimiz, kaymakamlarımız, mülki idaremiz var. Millet olarak aslında ne kadar büyük bir millet olduğumuzun en temel göstergesi. Hayırseverlerimiz hayırlarını yapıyorlar, kamu kurumlarındaki yöneticilerimiz, mülki amirlerimiz onlar bu çabaları sarf ediyor.” diye konuştu.

Karadeniz doğalgazının karaya alınmasını da değerlendiren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şöyle devam etti:

“Yine millet olarak bizim büyüklüğümüzü ve ülke olarak gücümüzü ortaya koyan gelişeler de oluyor. Dün 710 milyar metreküp rezervi olan Karadeniz doğalgazını da artık karaya bağlamış durumdayız. Ve Sayın Cumhurbaşkanımız da milletimize en büyük müjdelerden birisini daha verdi ve bu çerçevede de milletimizin 1 yıllık ısınma hariç doğalgaz giderleri ile 1 aylık ısınma giderleri inşallah kamu tarafından, devletimiz tarafından karşılanıyor olacak. Bütün maksat, var olan bir şeyi paylaşmak, milletimizin istifadesine sunmak, acıları dindirmek, ekonomik bir takım güçlükler, zorluklar, bunlara ilişkin EYT'den tutun da 5 bin 500 lira olan emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması da dahil, pek çok atmış olduğumuz adımlar, onlara ilave dün böyle bir müjde de geldi.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685