Kirişci, Çiftçilerimize 4.5 milyar lira sulama desteğimiz olacak

Kirişci, Çiftçilerimize 4.5 milyar lira sulama desteğimiz olacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı kararıyla 9 milyar liralık faturanın 4.5 milyar lirasının bakanlık tarafından karşılanacağını söyledi.

Tarım ve Orman bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi'nde afet koordinasyon merkezini ziyaret etti. Burada ilgililerden brifing aldıktan sonra çarşıya çıkan Kirişci, esnafını ziyaret edip sohbet etti. Bakan Kirişci daha sonra Millet Meydanı'na geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Kirişci, vatandaşlarla çay sohbeti yaparken yanına gelen çiftçiler Kirişci'ye bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karardan dolayı teşekkür etti. Bir çiftçi, kararla birlikte sulama elektriğinde yüzde 50 indirim sağlanmış olduğunu ve bunun da kendilerinin girdiği maliyetinin düşmesine neden olacağını ifade ederek Kirişci'ye teşekkür etti.

Bakan Vahit Kirişci de bakanlık olarak planlı tarım yaparak bir karış toprağın boş kalmaması için çalıştıklarını söyledi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı kararının detaylarını da paylaşan Kirişci, şunları söyledi:

"Halihazırda 2023 bütçemiz, sadece tarımsal destek noktasında 55.5 milyar lira. Daha bunun içinde diğer destekler, DSİ yatırımları falan yok. Şimdi bugün ki, bu bahsettiğimiz açıklama, üreticinin üzerindeki sulamayla ilgili maliyetin yüzde 50'sini alıyoruz. Ve böylelikle bize, 4.5 milyar lira bakanlığımızın bir desteği olmuş olacak, 4.5 milyar liralık kısmını da üretici kendisi karşılıyor olacak. Yani toplamda 9 milyar liralık bir faturanın yarı yarıya üreticimize destek olma bağlamında biz karşılamış olduk ve bu da üreticimizi, sulamanın getirdiği maliyet noktasında inşallah rahatlatacak."

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkoğlu'nda esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra AK Parti teşkilat ve mahalle başkanları, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Bakan Kirişci, Türkiye'nin 21 yıllık AK Parti iktidarları döneminde dünyanın imrendiği bir ülke haline geldiğini kaydetti. Türkiye'nin dün gündemi belirlenen ama bugün ise gündem belirleyen bir ülke haline geldiğini ifade eden Kirişci, şunları söyledi:

"Savunma sanayiinde 2002'de yerlilik ve millik oranı yüzde 20 iken bugün yüzde 80'lere geldi. Allah aşkına havada uçmayan, yerli ve milli olan ne kaldı bana söyler misiniz? Milli muharip uçağı hangardan çıktı mı, çıktı. Gökbey, yeni motorla helikopterimiz havada uçmaya başladı mı başladı. İmece uydumuz yerli ve milli uzaya gönderildi mi gönderildi. İHA'ları ve SİHA'ları taşıyan TCG Anadolu Gemisi, yüzde 70 milliğe sahip bu gemi yapıldı, denizde arzı endam ediyor mu etmiyor mu? İHA'lar, SİHA'lar artık dilimiz alıştı, İHA'lar ve SİHA'lar bizim için sıradanlaştı. Bu İHA'ları ve SİHA'ları üreten dünyada 5 ülkeden birisi haline geldik. 16 Mayıs 1916'da o dayatılan, gizli olan o anlaşmanın 2'nci safhasını hayata geçirmek isteyenler var. Ama bu millet, bu güçlü devlet ve şu anda sahibi olduğumuz o üstünlükler Allah'ın izniyle bu oyunu bozdu. Biz sadece savunma eksenini yaşayan bir ülke değiliz, biz bunu aştık. Biz, bize saldıranlara 'Oturun oturduğunuz yerde, haddinizi bilin' diyebilecek bir ülke haline geldik."

Dış güçlerin Türkiye'nin mevcut gidişatından rahatsız olduğunu, bunların vesayet odakları çerçevesinde içerideki uzantılarını kullanarak bir manipülasyonun içinde olduklarını belirten Bakan Kirişci, "Ben size soruyorum, Allah muhafaza 14 Mayıs akşamı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsa yapacakları herhalde şu olur; Suriye'den askerlerimizi çekerler doğru mu? Çünkü bunu taahhüt ediyorlar. Havada uçan İHA'larımızı, SİHA'larımızı, F-16'larımızı, bunları hangara kapatırlar mı Evet kapatırlar. Ve bunlar paslanmaya başlar mı başlar. Çünkü biz Devrim otomobilinin başına geleni biliyoruz. Peki, bunlar kimi çağırılar meclise, mecliste kiminle iş tutarlar, PKK'nın uzantısı olanlarla. Ben size soruyorum; 'bu ülkede huzur olur mu, bu ülkede güven olur mu?" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER