banner675

Kekeç, “Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır”

Kekeç, “Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır”

Kahramanmaraş Merkez S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Alirıza Kekeç, “Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır.” dedi. 

Merkez S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Alirıza Kekeç, mesajında şunları kaydetti:

“Üç ayların da başlangıcı olan Regaip Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu geceyi bir kez daha hep birlikte eda etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşayacağız. Sevinçle beklediğimiz mübarek üç aylara giriyoruz. Bu manevi iklim zamanlarını fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve küskünlükler kaldırılmalı, kin ve nefreti bertaraf etmeliyiz. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz”

Kekeç; “Rahmeti ve bereketiyle mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandil’ine kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaip Kandil’inde Cenabı Hakk’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız. Mağfiretin, bereketin ve lütfun bol olduğu üç ayları müjdeleyen Regaip Kandili tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu geceyi bir kez daha eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu gecede sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki yönlerimizin yeniden ön plana çıkmasına gayret göstermeli, başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hâkim olması için dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve hemşehrilerimizin bütün İslam âleminin Regaip Kandilini en içten dileklerimle kutlar hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim.” şeklinde ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685