banner675

Kar Voleybolu Avrupa Turu

Kar Voleybolu Avrupa Turu

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde, 16 ülkeden 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Kar Voleybolu Avrupa Turu tamamlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kar Voleybolu Avrupa Turu düzenlenen final müsabakalarıyla noktalandı. 16 ülkeden 19’u erkek, 8’i kadın olmak üzere 27 takımın mücadele ettiği turnuvada hem erkeklerde hem de kadınlarda Rusya Milli Takımı birinci etabın şampiyonu oldu. İzleyicilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen turnuvada kadınlarda Çek Cumhuriyeti ikinci, Türkiye ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise ikinci Ukrayna, üçüncü ise Rusya oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, Yedikuyular Kayak Merkezi’nin kar voleybolu turnuvası için çok güzel bir tesis olduğunu belirtti.

Kar Voleybolu Avrupa Turunun birinci ayağını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptığını ifade eden Aslandaş, şunları kaydetti:

“Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun birinci etabını tamamladık. Voleybol Federasyonu olarak Kar Voleybolu Avrupa Turlarını önümüzdeki yıllarda da Yedikuyular Kayak Merkezi’nde düzenlemeyi ve burada kalıcı hale getirmeyi planlıyoruz. Üçüncü olan Kadın Milli Takımımızı tebrik ediyorum. 16 ülkeden katılım olması bizler adına çok sevindirici bir durum. Tüm sporcular Kahramanmaraş’tan ve Yedikuyular Kayak Merkezi’nden son derece memnun bir şekilde ayrılıyorlar.”

Farklı ülkelerden gelen sporcuların da Yedikuyular Kayak Merkezi’ni çok beğendiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yedikuyular Kayak Merkezi’mizde düzenlenen Kar Voleybolu Avrupa Turu müsabakaları tamamlandı. Kadınlar kategorisinde Milli Takımımız üçüncü oldu. Kadın Milli Takımımızı tebrik ediyorum. 150’nin üzerinde sporcu Yedikuyular Kayak Merkezi’mizde mücadele etti. Kahramanmaraş’ımızda ilk defa böyle bir organizasyon düzenlendi. Hemşehrilerimizin ve komşu illerden gelen misafirlerimizin göstermiş olduğu ilgi bizleri gerçekten mutlu etti. Farklı ülkelerden gelen sporcular da şehrimizi ve Yedikuyular Kayak Merkezi’mizi çok beğendiklerini ifade ettiler. İnşallah 3 yıl süreyle Kar Voleybolu Avrupa Turnuvası Yedikuyular Kayak Merkezi’mizde yapılacak. Türkiye Voleybol Federasyonumuza teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda şehrimizde ve Yedikuyular Kayak Merkezi’mizde düzenlenecek olan uluslararası etkinliklerin sayısını artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Kar Voleybolu Kadın Milli Takımı Kaptanı Bahanur Gökalp, “Kahramanmaraş’ta düzenlenen Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun birinci etabını üçüncülükle bitirdik. Kürsüye çıkıp madalya aldığımız için çok mutluyuz. Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun diğer etaplarında hedefimiz şampiyonluk. Yarı final müsabakasında çok büyük talihsizlikler yaşadık. Buruk bir sevincimiz var. Kahramanmaraş’ta bizi çok iyi karşıladılar ve desteklediler. Sanırım 3 yıl daha Kahramanmaraş’ta çok güzel voleybol turnuvaları olacak. Daha iyi sonuçlar almak için tekrardan Kahramanmaraş’a geleceğiz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685