Kahramanmaraş’ta inşaat temeli aranıyor

Kahramanmaraş’ta inşaat temeli aranıyor

Kahramanmaraş’ta asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin sonrasında kentin yeniden inşa çalışmaları kapsamında atılan inşaat temellerinin ne olduğu merak konusu oldu.

Kahramanmaraş’ta “Şehir Meydanı” projesi kapsamında Trabzon Caddesi’nde 1 ay önce temelleri atılan alanlarda hiçbir çalışma yapılmadığı görülürken, atılan temelde yerinde yok.

‘Asrın Felaketi’ depremlerinin yaşandığı 6 Şubat’tan itibaren 11 ilde büyük bir seferberlik mücadelesi verildi. Depremde en çok etkilenen illerin başında gelen Kahramanmaraş’ta bir yandan enkaz kaldırma ile yıkım çalışmaları sürerken, bir yandan da şehrin yeni tasarım ve projesi üzerinde kapsamlı bir çalışma yapılıyor.

Depremlerde en büyük hasarı alan Trabzon Caddesi ve Azerbaycan Bulvarı’nda Şubat ayından itibaren hiçbir ilerleme kat edilemezken, geçen ay Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla 9 bin konutluk temel atılmıştı.

Atılan temelin üzerinden 1 aylık süre geçerken temellerin atıldığı sahalarda hiçbir ilerleme kat edilmedi. Çalışmayan kepçelerin olduğu inşa sahalarında, törende atılan temellerinde yerinde olmadığı görüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER