Kahramanmaraş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Kahramanmaraş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Kahramanmaraş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vatandaşların yoğun katılıyla kutlandı.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, valilik makamında Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’uncu yıldönümü dolayısıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda resmigeçit töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamaların devamında Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, üstü açık araç üzerinde vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gönderdiği mesajı okundu.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Bugün aziz Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı Kurtuluş savaşının başarısı neticesinde kurulan Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü Türkiye’nin yüzyılı vurgusuyla kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyetin ilanının tarihte çok önemli bir aşama olduğunu hatırlatan Ünlüer, “Cumhuriyet her türlü imkansızlığa rağmen aziz milletimizin vatan sevgisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, hürriyet ve istiklal aşkıyla, bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği Milli Mücadele’nin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.” dedi.

Kahramanmaraş’ın düşmana karşı göstermiş olduğu kurtuluş mücadelesinin önemine değinen Ünlüer, “Şehrinin işgal altında olmasını hiçbir zaman kabul etmeyen Maraş halkı da vatanını ve bayrağını savunmak için zor koşullar altında büyük bir mücadele örneği sergileyerek Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımını ateşlemiştir. Sütçü İmam Arslan Bey, Şahin Bey, Ali Sait Bey ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarının göstermiş olduğu destansı kahramanlık mücadelesi sayesinde ezelden beridir hür yaşamış Türk milleti Kurtuluş Savaşı'nı da bu azimle kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim dediği cumhuriyet geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Ülkemiz bölgesinde ve kendi içerisinde yaşadığı tüm zorluklara rağmen ekonomik alanda büyümeye, kalkınmaya, istikrarlı ilerleyişine devam etmektedir. Dünyada ekonomik gelişmelere ayak uydurmakta, küreselleşmenin gerektirdiği açılımları sürdürmektedir.” diye konuştu.

Gençlere seslenen Vali Ünlüer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sevgili gençler, cumhuriyetimiz siz ilim, irfan, ahlak sahibi, inancına, tarih ve kültürüne, ailesine, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen ve yerine getirmeye çalışan siz gençlere emanet. Ülkemizin gelişimi ve büyümesini siz kıymetli gençlerimiz devam ettireceksiniz. Bu sorumluluk bilincine sahip olduğunu inancımız tamdır. Millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaya devam etmemiz kardeşçe birbirimizi kucaklamamız, birbirimize kenetlenmemiz halinde çok daha güçlenerek, aydınlık yarınları hep birlikte kuracağız. Kahramanmaraşlılar bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını feda edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan yorulmadan çalışacağız. Cumhuriyetimizi birlik ve beraberliğimizi ebediyen koruyacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu devleti ve güzel vatanı bizlere miras bırakan aziz şehitlerimizi asrın felaketinde ebediyete uğurladığımız deprem şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor.”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla geçit töreni gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER