banner675

Kahramanmaraş'ta Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Kahramanmaraş'ta Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Kahramanmaraş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, makamında tebrikleri kabul etti. Coşkun ve protokol daha sonra Trabzon Caddesi'nde gerçekleştirilen kutlamalara katıldı.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'un, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün programa katılanların bayramı kutlamasıyla başlayan kutlamalarda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalarda konuşmasını Vali Ömer Faruk Coşkun, Cumhuriyetin, Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eser olduğunu belirtti.

Coşkun, “Aziz milletimiz, Cumhuriyete ve milli iradeye yönelik tehditleri bertaraf edeceğini, değerlerine sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 99 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim ve kültür alanındaki atılımları ve demokrasisiyle, dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir.  Bizler de aynı ruhla cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkacak, gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için gayret edeceğiz.” diye konuştu.

Öğrencilerin vatan şiirleri okunduğu programda halk oyunları gösterileri sundu. Daha sonra komandolar tüfek gösterisi sundu. Kutlamalara ayrı bir renk katan gösteri, protokol ve vatandaşlardan büyük alkış aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, geçiş töreniyle son buldu.

Dünyaca ünlü dondurma markası MADO, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çocuklara dondurma ikramında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685