Kahramanmaraş Merkezli dolandırıcılık operasyonu: 27 gözaltı

Kahramanmaraş Merkezli dolandırıcılık operasyonu: 27 gözaltı

Kahramanmaraş Merkezli Kayseri ve Osmaniye’de nitelikli nakliye dolandırıcılarına yönelik Özel Harekat polislerinin desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, nakliye dolandırıcılığına yönelik çalışma başlattı.

Ekiplerin, 4 aylık takibi sonucu dolandırıcıların, Kahramanmaraş, Tekirdağ, İstanbul, Hatay, Kayseri, Kastamonu, Çankırı, Konya, Tokat, Mersin, Adana, Antalya ve Yozgat gibi birçok ilde nakliyesini sağlaması istenen demir, çelik sac, radyatör, kalorifer kazanı, akaryakıt, çimento ve gıda ürünleri gönderilen adrese teslim etmeyerek farklı illerde satmak suretiyle toplam 6 milyon 391 bin 400 lira değerinde vurgun yapmalı planladıkları ortaya çıktı.

Polis şüphelilerin sahte çek ve başkalarına ait kimlik bilgilerini kullandıklarını, sahte evraklarla 17 dolandırıcılık olayına karıştıkları ayrıca bu olaylarda ikiz ve sahte plaka kullandıkları tespit edildi.

Kahramanmaraş Merkezli 3 ilde Özel Harekat polislerinin de katıldığı eş zamanlı operasyonda 27 şüpheli yakalandı.

Emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 10'u tutuklandı.  7 şüpheli Adli Kontrol şartıyla salıverilirken, 10 şüpheli ise alınan ifadelerinin ardından serbest kaldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2022, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER