Kahramanmaraş Geleneksel 4. Balık Festivali

Kahramanmaraş Geleneksel 4. Balık Festivali

Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 4. Balık Festivali yoğun ilgi gördü.

Denizi olmayan ve dünyanın birçok ülkesine balık ihracatı yapan kentte bu yıl Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği tarafından Geleneksel 4. Balık Festivali Kılavuzlu Parkta gerçekleştirildi.

6 Şubat depremlerinin ardından kentin normalleşme adına yapılan çalışmaların sürdüğü Kahramanmaraş’ta Geleneksel 4. Balık Festivali 1 ton 250 kilogram balık vatandaşlara ücretsiz dağıtımı yapıldı.  

Balık yemek isteyen vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu.

Festival 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Festivalin açılışında konuşan Kahramanmaraş Balıkçılar Dernek Başkanı İbrahim Sarı, 6 Şubat depremlerinin ardından Geleneksel 4. Balık Festivalini yapmanın buruk mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Denizi olmayan şehir, Kahramanmaraş sloganıyla çıktıkları yolda bu yıl 4’cü Geleneksel Balık Festivalini gerçekleştirdiklerini dile getiren Sarı, “Asrın felaketini yaşadığımız depremler sonrası şehrimizin yeniden ayağa kaldırılması ve normal yaşantımıza yeniden dönebilmek adına bu festivali yapma kararı aldık.” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Prof. Dr. Mehmet Şahin, 6 Şubat'tan bu yana hep sorunların konuşulduğunu, ama ilk defa böyle depremin olmadığı dönemlerin izlerini gösteren bir festivalde bir araya gelindiğini söyledi.

Şahin, “Kahramanmaraş tatlı su balıkçılığında üçüncü sıradayız. İnşallah önümüzdeki 1- 2 yıl içinde 1. sıraya yerleşemeyiz. Doğu Anadolu'nun Güneydoğu Anadolu'nun ve Akdeniz'in birleştiği yer burası. Düştüğümüz yerden kalkacağız. ‘Yiğit düştüğü yerden kalkarmış’. 6 Şubat'ta düştük, düştüğümüz yerden kalkacağız el ele vererek.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yaşadığımız bu afet sonrasında bu gibi organizasyonların da bizim motivasyonumuzu arttırdığını görüyoruz. Kahramanmaraş’ımız her alanda zengin bir şehir. Havasıyla, suyuyla, toprağıyla, güneşiyle gerçekten her zaman bunu gururla ifade ettiğim gibi dünyada birçok şeyle nasip olmayan bir özelliğe sahip. Bu şehirde bitki çeşitliği açısından, üretim açısından birçok şehirde olmayan çok farklı alanlarda üretimin olduğunu görüyoruz. Gerçekten 4 iklimi yaşıyor şehrimiz. Her yerde balık üretilir ama güneşin ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Denizi olmayan bir şehirde tatlı su balıkçılığında Türkiye 3’cülüğüne yükselmişiz.” diye konuştu.

Festivale, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER