Kahramanmaraş 3. balık festivali başladı

Kahramanmaraş'ta 3. Balık Festivalinde renkli görüntüler yaşandı. Festivalde 10 bin kişiye balık ikram edilecek.

Denize kıyısı olmamasına rağmen baraj göletleri ve havuzlarda yetiştirdiği balıkla Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Kahramanmaraş'ta düzenlenen geleneksel 3'üncü Balık Festivali, Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen festivalde şehrin plaka koduna ithafen 46 metrelik mangalda pişirilen alabalıklar vatandaşlara ikram edildi.

Festivalde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin, “denizi olmayan bir yerde balıkçılığın öne çıkması ve ihracat yapıyor olmamızın ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz.” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Bilir ise, Kahramanmaraş’ın her ne kadar denize kıyısı olamasa da balıkçılık sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Bilir, “Kahramanmaraş’ta 52 işletme yaklaşık 7 bin 500 ton alabalık üretimimiz mevcut. Bu balığın yaklaşık 2 bin 400 tonu ihraç edilmektedir. İhraca konu olan balık miktarı, ilimize 18 milyon dolar civarında gelir getirmektedir. Hedefimiz, 2023'te 7 bin 500 ton olan üretimi 17 bin tona çıkarmaktır.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı ise, 2 gün sürecek festivalde 10 bin kişilik balık ikram ettiklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER