İmar planı için zemin etüt çalışmaları devam ediyor

İmar planı için zemin etüt çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör, asrın felaketinin ardından zemin etüt çalışmasının yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından büyük yıkım yaşanan kentte yeniden yapılandırma sürecinde yeni inşa edilecek yapılarla ilgili fikir sahibi olmak adına yapılan zemin etüt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Zemin etüt çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Asrın felaketi sonrası şehrin yeniden imar ve inşası için yoğun çalışma yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve bütün bakanlıkların el birliğiyle kentin yeniden inşasını için aralıksız çalışıldığını hatırlatan Güngör, “Burada tabii kalıcı konutlar yükseliyor. İş yerleri yapılıyor, ilgili bakanlıklarımız tarafından. Bugün de gördüğünüz gibi şehrimizin mikro bölgeleme çalışmaları devam ediyor. Şehrimizin yeniden imar ve inşası için özellikle imar planlarımızın yeniden gözden geçirilmesi için bunun altlığı olan mikro bölgeleme çalışmaları da devam ediyor. Bu çalışmayı Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği bakanlığımız yürütüyor. Daha önce de mikro bölgeleme konusunda ön bir çalışma yapılmıştı. Şimdi de imar planlarımıza ve kentsel tasar esas olmak üzere nihai mikro bölgeleme yani zemin etüt çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Dalında eğitim almış akademisyenlerle grubunun gözetiminde zemin etüt çalışmalarının devam ettiğini belirten Güngör, “Önümüzdeki günlerde mikro bölgelemede nihai raporu aldıktan sonra buna bağlı olarak da şehrimizdeki imar planlama ve kentsel tasarım çalışmaları devam etmiş olacak. Yaşadığımız süreçler bize şunu gösterdi ki bizim zeminimizi tekrar gözden geçirmemiz, bu zemin hangi düzeyde bir yapılaşmayı gerektirir, bunu ortaya koymak, buna göre de imar planını inşallah netleştirmek, revize yapmak ve buna bağlı olarak da inşallah şehrimizin yeniden imar ve inşasını gerçekleştirmek.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER