banner651

Hamburg Türk Basın Birliği deprem bölgesinde

Hamburg Türk Basın Birliği deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketi için Hamburg‘dan yola çıkan Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB), deprem felaketinin yaşandığı bölgeleri ziyaret etti.

“Hamburg Gönüllüleri” adıyla HTBB Başkanı Erdal Altuntaş’ın da aralarında olduğu 6 kişilik ekip, deprem bölgesine giderek, 4 il ve 8 ilçede ihtiyaç sahiplerine maddi yardımlarda bulundular. Bu kapsamda HTBB üyeleri tarafından alınan ortak kararla dernek kasasından ve üyelerden toplanan bir miktar para, depremde zarar gören ve çalışamayan Kahramanmaraş’taki 39 basın mensubuna eşit miktarda verildi.

HTBB Başkanı Erdal Altuntaş, Kahramanmaraş’a görev yapan gazetecilere ulaşarak, yardımları bizzat teslim etti.

Altuntaş, “Burada depremden etkilenen ve işlerini zorlukla yürütmeye çalışan gazeteci meslektaşlarımız, ekipmanlarını ve iş yerlerini kaybetmiş durumdalar. Bu zorlu şartlar içinde görevlerini icra etmeye çalışan medya çalışanlarımız ile birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermek, acılarınızı paylaşmak için buradayız. Tüm HTBB üyelerinin sizlere selamlarını getirdim.” dedi.

Kahramanmaraş A Türkiye.com, Maraş Aktif Haber, Maraş Express, Maraş Ana Haber, Yaralı Parmak internet portalı gibi bazı medya temsilcileriyle görüşen Altuntaş, deprem telaşından dolayı buluşmaya gelemeyen diğer basın mensuplarının yardımlarını ise Uluslararası Gazeteciler İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği (UGİYAD) Genel Başkanı Kenan Onaran’a teslim etti.

Asrın felaketi olarak adlandırılan çok büyük iki deprem yaşadıklarını belirten (UGİYAD) Başkanı ve Maraş Ana Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kenan Onaran gazetecilik alanındaki mesleki kuruluşları deprem bölgesinde gördüklerine sevindiklerini söyledi.

Onaran, “Birçok meslek gurubu kendi aralarında dayanışmaya gitti. Basın noktasında biz çok zayıf kaldık diyorduk, ama Hamburg Türk Basın Birliği’ne bize ulaşmasından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ekipman ihtiyacımız var. Çoğu meslektaşımızın işyerleri ve evleri yerle bir oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önüne bir basın koordinasyon çadırı kurduk ve bu çadırda yayın ortamı hazırlamak istiyoruz. Bu açıdan da Hamburg’dan gelen destek bizim için çok önemliydi, teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirten Kahramanmaraş ATürkiye.com Yayın Koodinatörü Mustafa Alyaz “Hamburg basın birliğine teşekkür ediyoruz. Buraya kadar geldiler, gördüler. En önemlisi de bize yürekten sarılmaları, acımıza ortak olmaları paradan çok daha değerliydi.” değerlendirmesinde bulunurken, Maraş Aktif Haber Yayın Koordinatörü Serhat Topalca ise “Önemli olan bu zor günlerde, az ya da çok, var ya da yok, bir selam vermeyle, bir hatır sormayla mağdur olan insanlara destek olmanız, basın mensuplarını unutmamanızdır. En azından bunu başardınız. Teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Aksu TV eski haber bülteni sunucusu ve Yaralı Parmak internet haber portalı imtiyaz sahibi Gazeteci Murat Eğridağ da şunları söyledi: “Bölgedeki iller olarak deprem felaketini yaşadık. İnşallah bir daha kimse böyle bir şey yaşamaz ama yaşarsa da sizler gibi dostların yanında olmasını temenni ediyoruz. Buradaki dayanışma gerçekten bizlere moral veren tek güç. Dünyanın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. İnşallah hep beraber omuz omuza vererek bu enkazın altından kalkmaya çalışacağız. Çok zor zamanlar yaşıyoruz. En büyük kazancımız dostların ve kalplerin burada olması. Burada olan herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Maraş Ekspress yayın koordinatörü İlker Yiyen de Hamburg Basın Birliğine ince düşüncesinden dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER