Güngör, “Yeni bir Kahramanmaraş'ın imar ve inşaatını gerçekleştiriyoruz”

Güngör, “Yeni bir Kahramanmaraş'ın imar ve inşaatını gerçekleştiriyoruz”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Aslında bizler Kahramanmaraş'ı yeniden inşa etmiyoruz. Yeni bir Kahramanmaraş'ın imar ve inşaatını gerçekleştiriyoruz.”

Asrın felaketinin ardından Kahramanmaraş’ta yıkılan yerlerin yeniden inşası kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı tarafından düzenlenen temel atma törenine katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kendilerine düşen en önemli görevin depremde şehitlerine vefa duygusu kaybetmeden şehri yeniden ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.

Millet ve devlet dayanışmasının kendilerine ümit verdiğini ifade eden Güngör, “Sayın Cumhurbaşkanımız depremin ilk gününden itibaren bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve ümidimizi her zaman diri tuttu. Afetin ardından 6 ayı geride bıraktık. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde barınmadan beslenmeye çadırdan konteynere, konteynerden kalıcı konutlara doğru hızlı bir çalışma yürütüldü. Devletimizin şefkatli ve güçlü elleriyle şehirlerimizi, bölgemizi daha iyiye taşıma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Aslında bizler Kahramanmaraş'ı yeniden inşa etmiyoruz. Yeni bir Kahramanmaraş'ın imar ve inşaatını gerçekleştiriyoruz. Devletimizin güçlü desteğiyle yeni Kahramanmaraş vizyonu ve iç sahasını yeni projelerle hayata geçirmeye başladık ve bunu kararlılıkla sürdüreceğiz. Yeni Kahramanmaraş konutuyla, sanayi ve ticaret alanıyla, altyapısıyla, sosyal ve kültürel spor alanlarıyla sağlık ve eğitim alanlarıyla park ve yeşil alanlarıyla daha güçlü, daha yaşanabilir, daha güzel bir şehir olma iddiasındadır. Son derece isabetli bir projesi olan yeniden dönüşüm için bir aradayız. Şehrimizin merkezinde, hikayemizin, geçmişimizin şehir hafızamızın, ticaretimizin olduğu bu mekanda örnek bir projenin temelini atıyoruz. Bugün temelini attığımız bu proje şehir tasarım projemizin birinci etabını oluşturmaktadır.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2023, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER