Güngör, “Kahramanmaraş’ımıza bu proje çok büyük katma değer sağlayacak”

Güngör, “Kahramanmaraş’ımıza bu proje çok büyük katma değer sağlayacak”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Şehir Meydan projesiyle ilgili “Kahramanmaraş’ımıza bu proje çok büyük katma değer sağlayacak.” dedi.

Kentin en işlek caddesi olan Trabzon Caddesinde bulunan ve internet aramalarında dünyanın en saçma binası olarak çıkan Özel İdare İş Merkezi yıkım çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Özel İdare İş Merkezi yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Güngör, daha sonra yıkım çalışmalarının devam ettiği alanda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel İdare İş Merkezinin şehrin silueti uymadığı ve galeri boşluklarının fonksiyonel olmadığı şeklinde birçok söylemin olduğunu hatırlattı.

Yapılan görüşmelerde ve şehirde yaptıkları kamuoyu yoklamasında Özel İdare İş Merkezinin de bulunduğu alanda bir dönüşüm gerçekleştirilmesi konusunda hemfikir olduklarını dile getiren Güngör, şunları söyledi:

“Dönüşüm sürecine başladık. Şu anda Özel İdare İş Merkezinin yıkım çalışmaları hızla devam ediyor. Yüklenici firmadan aldığımız bilgilere göre, 2 aya kadar buranın yıkımı gerçekleştirilmiş olacak. İş güvenliğine de önem verildiği için yıkım çalışmaları yavaş devam ediyor. Burada yapılacak projeyi netleştirdik. İnşallah yıkımla beraber projenin de ihale süreci başlamış olacak. Silueti uygun, tarihi dokuma uygun, Kahramanmaraş’ımızın kimliğine uygun bir projeyi inşallah hayata geçirmiş olacağız.”

Özel İdare İş Merkezinin 2018’de çıkan deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığı konusunda tereddütlerin olduğunu ifade eden Güngör, “Şu an yıkım çalışmalarını gördüğümüzde belki sağlam olarak düşündüğümüz bu binanın bile 2018’de çıkan deprem yönetmeliğindeki birçok şartı taşımadığını gördük. İnşallah Kahramanmaraş’ımıza bu proje çok büyük katma değer sağlayacak.”

Hayata geçirilmesi planlanan “Şehir Meydan Projesi”nde hakkında bilgi veren Güngör, “bin 500 araçlık otoparkın yanı sıra yeme içme mekanları, alışveriş merkezleri, ofisler, oteller ve bir mahalle kültürünü yansıtan alan olacak.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER