banner675

Güngör, “Kahramanlık destanımızın 102. yılı kutlu olsun”

Güngör, “Kahramanlık destanımızın 102. yılı kutlu olsun”

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “İmanla, irfanla, bağımsızlık aşkıyla yazdığımız kahramanlık destanımız 102 yaşında. Bu şehrin her bir ferdi, kahraman ecdadımızın muazzez ruhlarını taşıyor. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’mız kutlu olsun. Ecdadımızı rahmetle anıyorum.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kazanılan zaferle Milli Mücadele'de bir destan yazıldığını vurgulayan Güngör, şunları kaydetti:

“Bu muazzez topraklar, Sütçü İmam, Vezir Hoca, Ali Sezai Efendi, Senem Ayşe, Rıdvan Hoca, Arslanbey, Avukat Mehmet Ali Bey gibi binlerce kahramanın vaktine hazır olmasıyla kurtarıldı. Hürriyetin, bağımsızlığın sevdası yeri geldi hutbe oldu, yeri geldi satırlara dökülüp bir bildiriye işlendi. Kahramanmaraş’tan yükselen ‘Korkma!’ sözü, ebediyete kadar bağımsız olacak bu vatana ilham olmuştur. Zincirlenmiş, bağımsızlığından alıkonulmuş, esaret altına alınmaya çalışılmış bir vatan, işte bu yüksek mücadele ruhu ve kararlılığıyla kurtarıldı. Tarih ilk defa bir dirilişin böylesine kuvvetle olduğuna şahitlik etti. İmanla, irfanla, bağımsızlık aşkıyla yazdığımız kahramanlık destanımız 102 yaşında. Bu şehrin her bir ferdi, kahraman ecdadımızın muazzez ruhlarını taşıyor. Bu vesileyle bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’mız kutlu olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685