banner675

Güngör: “Kahraman Ecdadın Kahraman Torunları”

Güngör: “Kahraman Ecdadın Kahraman Torunları”

Milli Mücadelenin 102. yıl dönümü kapsamında Sahne Maraş Tiyatro Okulu öğrencileri tarafından “12 Şubat Kurtuluş Destanı” sahnelendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtuluş Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler hız kesmenden devam ediyor. Etkinlik takvimi kapsamında Sahne Maraş Tiyatro Okulu öğrencileri “12 Şubat Kurtuluş Destanı” adlı oyunu sahnelendi.

Maraş’ın Milli Mücadelesinin anlatıldığı oyun izleyiciden tam not aldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen oyunu izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Sahne Maraş Tiyatro Okulu projesini hayata geçirirken nasıl bir geri dönüş alacağımızı tahmin edemiyorduk. Ancak projeyi hayata geçirdikten sonra çok güzel ve olumlu geri dönüşler aldık. Sahne Maraş Tiyatro Okulu oyuncularımız da yoğun bir çaba göstererek çok güzel işlere imza attılar. Bugün de Kahraman ecdadın Kahraman torunları Milli Mücadelemizi bizlere çok güzel bir şekilde sahnelediler. Amatör ruhla profesyonel bir iş ortaya koydular. Tiyatro Okulu öğrencilerimizle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyorum. Şiir ve edebiyatın başkenti olan Kahramanmaraş’ımızda bu tarz kültür ve sanat etkinlikleri artarak devam edecek.” dedi.

Kurtuluş Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin büyük bir coşkuyla devam ettiğini vurgulayan Güngör, “Bu sene kurtuluşumuzun 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Bundan tam 102 yıl önce kısıtlı şartlar altında imkânsızı başaran ve bu toprakları bizlere miras bırakan ecdadımızla gurur duymaya devam ediyoruz. Biz iki yıldır 12 Şubat’ı Kurtuluş Haftası olarak kutluyoruz. Gerek yurdumuzun çeşitli yörelerinden gerekse de yurt dışından kurtuluş coşkumuzu bizlerle paylaşan çok değerli misafirlerimiz oldu. Kurtuluş Haftası kapsamında konferans, tiyatro, panel, spor müsabakaları, konser gibi pek çok etkinlik düzenledik. Kurtuluş coşkumuzu sadece şehir merkezimizde değil, tüm ilçelerimizde ve mahallelerimizde yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Okullarda düzenlenen “Çat Kapı Tiyatro” etkinliğinin öğrencilere Milli Mücadelemizi anlatmak konusunda çok faydalı olduğunu dile getiren Güngör, şunları kaydetti:

Bugün okullarımızda düzenlenen ‘Çat Kapı Tiyatro’ etkinliğine katıldım. Tiyatro oyuncularımız çat kapı bir sınıfa girerek Milli Mücadelemizin kahramanlarından olan Arslan Bey ve Şahap’ı öğrencilerimiz için canlandırdı. Gerçekten öğrencilerimiz için de çok güzel bir etkinlik oldu. Milli Mücadelemizi ve kahramanlarımızı unutmayacağız, gençlerimize de unutturmayacağız. Bu şekilde gelecek nesillerimize aktarmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685