Güngör, “Hep birlikte yeni Kahramanmaraş’ı inşa ediyoruz”

Güngör, “Hep birlikte yeni Kahramanmaraş’ı inşa ediyoruz”

AK Parti Kahramanmaraş İl Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Seçimin ardından 100 gün’ temalı programa katılan Güngör, “Hep birlikte yeni Kahramanmaraş’ı inşa ediyoruz. Gelecek nesillerimize daha dirençli şehirler bırakmak için gayret ediyoruz. Kahramanmaraş’ımız kısa süre içerisinde sadece ülkemizin değil dünyanın gözde şehirlerinden birisi olacak.” dedi.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Depremde yıkımın en yoğun olduğu bölgelerden Azerbaycan Bulvarı, Hükümet Bulvarı ve Trabzon Caddesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinin ilk temeli atıldı. Şehir hafızamızın, tarihimizin ve anılarımızın olduğu alan eski fonksiyonuyla tekrar hayata geçiriliyor. Azerbaycan Devleti tarafından bin bağımsız bölümden oluşan Azerbaycan Mahallesi’nde çalışmalar zemin artı 3 kat olarak devam ediyor. Şehir hafızamızı yaşatmak için Valilik binamız yine Trabzon Caddesi’ndeki mevcut yerine inşa edilecek.” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ın yeniden değil, yeni Kahramanmaraş’ın inşa edildiğini vurgulayan Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çadırdan konteynere hızlı bir geçiş süreci yaşadık. Kalıcı konutlarımız ve iş yerlerimiz hızla yükseliyor. Şehrimize 82 bin 104 kalıcı konut ve 30 bin 310 köy evi olmak üzere toplam 112 bin 414 konut inşa ediliyor. Şu ana kadar ihalesi yapılıp başlayan konut sayımız ise 40 binin üzerinde. Bu sayı her geçen gün artıyor. Kahramanmaraş’ımızı yeniden inşa etmiyor, yeni Kahramanmaraş’ı inşa ediyoruz. Gelecek nesillerimize daha dirençli şehirler bırakmak için gayret ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm paydaşlarımızla birlikte yeni Kahramanmaraş’ın inşası noktasında üst düzeyde bir koordinasyonla çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ımız kısa süre içerisinde sadece ülkemizin değil dünyanın gözde şehirlerinden birisi olacak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER