Güngör, “Hedefimiz bu sene yaklaşık 200 kilometrelik sıcak asfalt”

Güngör, “Hedefimiz bu sene yaklaşık 200 kilometrelik sıcak asfalt”

Kahramanmaraş’taki 6 Şubat asrın felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kentin yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kentte bir taraftan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, bir taraftan da ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürdürülüyor.

Enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları tamamlanan Mahallelerde yolların asfalt çalışmalarına başlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Cumhuriyet Mahallesindeki asfalt çalışmasının yapıldığı cadde de incelemelerde bulundu.

Güngör, asrın felaketinin ardından her alanda imar ve inşası için devletin ve milletin el birliğiyle yoğun şekilde çalıştığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle kent merkezlerindeki yollarla ilgili ciddi bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Güngör, “Aslında bu sürece daha erken başlayacaktık. Ancak enkaz kaldırma çalışmaları devam ettiği için ağır hasarlı binalarımızın yıkım çalışmaları biliyorsunuz devam ediyor. Bu yıkımlar yolları da bildiğiniz gibi tahrip edebiliyor. O süreç sonrasında tekrar ikinci bir iş yapmamak için onu bekledik. Peyderpey rahatlayan caddelerimizde asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar şehrimiz genelinde 60 kilometre sıcak asfalt çalışması yapıldı. Adliyemizin arka alanında yer alan bu caddemizde ekiplerimiz sıcak asfalt serim çalışması yapıyor. Burası yaklaşık 1,5 kilometre civarında bir mesafe. Birkaç gün içerisinde de tamamlanmış olacak. Bizim hedefimiz bu sene yaklaşık 200 kilometrelik bir sıcak asfalt. Bunu da peyderpey inşallah gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bizim şehir merkezi üzerinde bu yılsonuna kadar inşallah büyükşehir belediyemizin sorumluluk alanı içerisindeki yollarımızda asfalt sorunumuz inşallah kalmayacak.” diye konuştu.

Onikişubat ilçesinde yer alan Binevler mevkiinde alanda deprem öncesi bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Güngör, “Burada hem yağmur kanalı hem içme suyu, hem kanalizasyon, hem yürüme alanları, bisiklet parkuru. Bu alanla ilgili çalışma yürütmüştük. Deprem nedeniyle buna ara verdik. Şimdi önümüzdeki hafta da yine Binevler caddemizde yaklaşık 10 kilometrelik bu alanda altyapısını bu alanda hem orta refüj, hem asfaltlama, hem yürüyüş hem de bisiklet yolunu inşallah tamamlamış olacağız. Ona da başlayacağız. Burada da tabii peyderpey şehrimizin diğer alanlarında asfaltlama çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER