Güngör, “Esnafımıza 3 bin 753 geçici iş yeri oluşturduk”

Güngör, “Esnafımıza 3 bin 753 geçici iş yeri oluşturduk”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Trabzon Caddesi’nde oluşturulan geçici iş yerlerinde ticari faaliyetlerini sürdüren esnafları ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Hanifi Toptaş ve Ramazan Kibar’ın da yer aldığı ziyarette esnaflarla sohbet eden ve taleplerini dinleyen Güngör, “Trabzon Caddesi üzerinde kurulan geçici iş yerlerinde ticari faaliyetlerini sürdüren esnaflarımızı ziyaret ettik. Gayret ve desteklerini gördük. Bu da gerçekten bizleri çok mutlu etti. Şehir genelinde toplam 4 bin 55 geçici iş yeri planlandı ve bunların 3 bin 753’ü tamamlandı. İnşallah kısa sürede esnafımızı kalıcı iş yerlerine de kavuşturacağız.” dedi.

Deprem sonrası şehrin normalleşmesi noktasında geçici çarşıların önemine değinen Güngör, “Şehrimizin normalleşmesi için ticari faaliyetlerin sürdürülmesi gerekiyor. Depremin ardından hemşehrilerimize geçici barınma merkezleri oluşturduktan sonra esnafımıza da geçici iş yerleri kurduk. Hayatın normalleşmesi ancak bu şekilde mümkün olabilir. Şehrin ticari hareketliliğini sağlamak için öncelikli işlerimizden birisi geçici çarşılar oluşturmak oldu. Bunun için çok büyük gayret gösterdik.” cümlelerini kaydetti.

Bakanlık tarafından şehir merkezinde başlatılan kentsel tasarım projesi hakkında bilgiler aktaran Güngör, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından şehir merkezimizde başlatılan ve temelini attığımız kentsel tasarım projesinde süreçler ilerliyor. Azerbaycan Devleti tarafından şehrimize kazandırılacak bin bağımsız bölümden oluşan Azerbaycan Mahallemizin de inşası hızla sürüyor. Şelale Park’tan başlayıp Milli Eğitim Müdürlüğümüze kadar olan kısımda 640 konut ve 117 iş yerinin ihalesi yapıldı, müteahhit teslim aldı. İnşallah burası da hızlı bir şekilde ayağa kalkacak.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER