Güngör, “Ecdadımız tüm Anadolu’ya umut oldu”

Güngör, “Ecdadımız tüm Anadolu’ya umut oldu”

Sütçü İmam’ın düşmana attığı ilk kurşunla başlayan milli mücadelenin 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Güngör, “Ecdadımızın şehrimizde fitilini ateşlediği bağımsızlık meşalesi tüm Anadolu’ya hatta mazlum milletlere umut oldu. Aziz ecdadımızın silahı, cephanesi, hazırlığı yoktu ama kadını erkeği, genci yaşlısı, çoluğu çocuğuyla inanmış yürekleri vardı.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Sütçü İmam’ın 31 Ekim 1919 tarihinde düşmana attığı ilk kurşunla birlikte Maraş’ta başlayan ve tüm Anadolu’ya yayılan milli mücadelenin 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Hayrettin Güngör mesajında, “Bugün, Sütçü İmam’ın emperyalist güçlere attığı ilk kurşunla Kahraman şehrimizde başlayan ve akın akın tüm Anadolu’ya sirayet eden kurtuluş kıyamının 104. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Ecdadımızın şehrimizde fitilini ateşlediği bağımsızlık meşalesi tüm Anadolu’ya hatta mazlum milletlere umut oldu. Aziz ecdadımızın silahı, cephanesi, hazırlığı yoktu ama kadını erkeği, genci yaşlısı, çoluğu çocuğuyla inanmış yürekleri vardı.” ifadelerini kullandı.

Güngör mesajının devamında, “Kahramanmaraş; ‘Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülzar Olamaz’ diyen, ‘Ya İstiklal, Ya İzmihlal’ parolasıyla işgal altındaki vatan topraklarından düşmanı def etmek için çetin mücadeleler veren, bağımsızlığını tüm değerlerin üzerinde tutan, vatanı uğruna canından vazgeçmeyi yeğleyen kahramanların şehridir. Ve nihayet ecdadın bu kutlu mücadelesi 12 Şubat günü zaferle sonuçlandı ve emperyalist güçler bu kadim topraklardan def edildi. Bu vesileyle; düşmanın bağrına ilk kurşunu atarak milli mücadelenin fitilini ateşleyen Sütçü İmam, kaleme aldığı Âlem-i İslam’a Hitap Beyannamesi ile Maraş halkını milli mücadeleye davet eden Avukat Mehmet Ali Bey, babasının hazırladığı beyannameyi sokaklarda halka duyuran Şahap, Şeyh Ali Sezai Efendi’nin çağrısı ile cepheden koşup gelen Arslanbey, Rıdvan Hoca, Abdal Halil Ağa ve adını sayamadığımız tüm milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bizler de ecdadımızın miras bıraktığı bu mukaddes emaneti ilelebet koruyup, kollayacağız.” cümlelerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER