banner651

Güngör, “Bu yıl bin kilometrelik asfaltlama çalışması yapmayı planlıyoruz.”

Güngör, “Bu yıl bin kilometrelik asfaltlama çalışması yapmayı planlıyoruz.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu yıl bin kilometrelik asfaltlama çalışması yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Soğuk ve yağışlı geçen bir yılın ardından bozulan yolların asfalt sezonunu başlatan Büyükşehir Belediyesi ilk olarak Kuzey Çevre yolunu asfaltlama çalışması yaptı.

Güngör, asfaltlama çalışmalarını başladığı Kuzey Çevre yolunda incelemelerde bulundu.

Asfaltlama çalışmalarını inceleyen ve çalışanlardan bilgi alan Güngör, çetin bir kışın ardından çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Kahramanmaraş’ta son 20 yılın en çetin kışının yaşandığının altını çizen Güngör, “Yağışların fazla olması, don yaşanması asfaltlarımızın da bakım ve tamir maliyetlerini artırdı. Büyükşehir Belediyesi olarak asfalt sezonunu açtık ve çalışmalara başladık. Özellikle asfaltı plenti tesisimizi yeniledik. Bunun için 40 milyon liranın üzerinde bir yatırım yaptık. Asfaltı plenti tesisimizin kapasitesini 3 katına çıkarırken, asfalt kalitesini de artırdık. Bu yıl bin kilometrelik asfaltlama çalışması yapmayı planlıyoruz. Bunu gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başladık.” diye konuştu.  

Kuzey Çevre yolunun eksik kalan yolun asfalt çalışmalarını tamamlandığını hatırlatan Güngör, şunları söyledi:

“Şu anda Kuzey Çevre yolu olarak bilinen bölgedeyiz. Kuzey Çevre yolu 30 kilometrelik bir güzergah, bunun 10 kilometrelik kısmı daha önce belediye imkanlarıyla açılmış. Bu 10 kilometrelik yolun yer yer stabilize kısımları vardı. Büyükşehir Belediyesi olarak kalan kısımların asfaltlama çalışmalarını tamamladık. Aynı zamanda bu güzergahta açılmayan kısımları ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü’nün devralması için süreç başlatmıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyaretinde kendisine arz ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız da Karayolları ekiplerinin bu yolun açılmayan kısımlarının açılması ve daha önce açılmış yollarında ıslah edilmesi için Ulaştırma Bakanlığına talimat verdi.  Proje çalışmalarında son aşamaya geldik. Önümüzdeki süreçte yolun hızlı bir şekilde açılması için çalışmalar başlayacak. Bu yıl merkez ilçelerin ana arterlerinde asfaltlama sorunu kalmayacak. Buralarda alt yapı sorunu olan alanların alt yapısını yaparak çalışma yürütüyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2022, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER