banner675

Güngör, “2 büyük depremin merkezi Kahramanmaraş”

Güngör, “2 büyük depremin merkezi Kahramanmaraş”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yüzyılın afetinin ardından ilk Meclis toplantısıBüyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör başkanlığında gerçekleştirildi.

Güngör’ün başkanlığında gerçekleştirilen Mecliste 12 maddelik gündem karara bağlandı.

Güngör, açılışta yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Arif Şen’in vefatının ardından ilk meclis toplantısı yaptıklarını ve Şen’e Allahtan Rahmet dileğinde bulundu.

Kahramanmaraş Merkezli yüzyılın felaketiyle ardından ilk meclis toplantısını yaptıklarını dile getiren Güngör, “6 Şubat felaketinde kaybettiğimiz bütün canlara Allah’tan rahmet diyoruz. 11 şehrimizi etkiledi ama millet olarak hepimizi etkiledi. 2 büyük depremin merkezi Kahramanmaraş. Yaralılarımız ve kayıplarımız var. Hepimiz zor günler geçirdik, yakınlarımızı, sevdiklerimizi, çalışma arkadaşlarımızı kaybettik. Sadece Belediyemizden 73 çalışma arkadaşımızı maalesef kaybettik. Afetin ilk saatlerinden itibaren yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ediyoruz, her türlü desteği sundu ve acımızı paylaştı.” dedi.

Deprem felaketinin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Güngör, “Çadır ile konteyner kentlerin kurulması, asfalt ve alt yapı çalışmaları koordinasyon içerinde devam ediyor. Çöp toplama ve temizlik için 100 araç ve 800 noktada çalışmalar sürdürüyor. İçme suyunda afetin ardından ilk 3-4 gün içerisinde yüzde 50’si yaklaşık 15 gün içerisinde yüzde 95’e içme suyunu verdik. Şuanda suyumuz normale döndü. Şuanda suyumuzun değerleri deprem önceki değerlere geldi. Depremden 3-4 gün sonra Halk Ekmek fabrikamız günlük yüz 10 bin ekmek dağıtıyor. Şehrimizin şuanda 500 noktada sıcak yemek dağıtılıyor.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685