Görgel, “Biz 5 yılda Allah nasip ederse bu memlekette çok güzel işlere imza atacağız.”

Görgel, “Biz 5 yılda Allah nasip ederse bu memlekette çok güzel işlere imza atacağız.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Vatandaşlarımızın hayatlarını her geçen gün konforlu bir hale daha yaşanılabilir bir hale getirmek için çok ciddi manada çaba sarf edeceğiz.” dedi.

31 Mart seçimlerinde Cumhur ittifakını Büyükşehir Belediye Başkanı adayı seçilen Fırat Görgel, Basın ve Medya çalışanlarıyla bir araya geldi.

Şairler Tepesindeki toplantıda konuşan Görgel, Kahramanmaraş’ın birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi hale gelmesi için çalışacaklarını belirtti.

Seçim sürecinde verdikleri vaatlerin olduğunu hatırlatan Görgel, “Tabii vatandaşımız vermiş olduğunuz sözlerimiz var. Kampanya döneminde vatandaşlarımızla hayallerimizi paylaştık, vizyonumuzu paylaştık. Tüm şehirdeki bileşenlerimizle beraber bu sözlerimizin hepsini birer birer peyderpey yerine getireceğiz. Vatandaşlarımızın hayatlarını her geçen gün konforlu bir hale, daha yaşanılabilir bir hale getirmek için çok ciddi manada çaba sarf edeceğiz. Burada tabii büyükşehirin farklı görevleri de var. Hem kendi sahası içerisinde yaptığı görevler varken bir de tabii 6 Şubat'tan sonra devletimiz tüm kamu kurumlarıyla şehrimizde hizmet yürütmek. Bir taraftan köy evlerimiz, bir taraftan sağlık yatırımlarını, bir taraftan kültür yatırımlarını, bir taraftan spor yatırımlarını, bir taraftan diğer yapmış olduğu yatırımlar da bu dönem içerisinde artarak devam ediyor. Şu anda iki hastanemiz devam ediyor. Spor vadimizle ilgili çalışmamız devam ediyor. Adalet Bakanlığımızın Adalet Saray ve müştemilatıyla alakalı süreci devam ediyor. Bunların koordinasyon görevi de Büyükşehir belediyesi olarak bizlere düşüyor. Bunları da layıkıyla yapacağız.” diye konuştu.

Görgel, görev süreleri olan 5 yıl boyunca durmadan ve duraksamadan önemli hizmetler yapacaklarını ifade etti.

Kahramanmaraş’ta huzur ve sevgi ikliminin hakim olması için ellerinden geleni yapacaklarını hatırlatan Görgel, şunları kaydetti:

“Belediye personellerimizle beraber orada oluşturacağımız huzur ve sevgi iklimi tüm Kahramanmaraş'ımıza yansıyacaktır. Kavgadan, dövüşten beslenerek hiçbir yapının ben daha bugüne kadar başarı sağladığını görmedim. Bizler de burada sorumluluk makamında olan insanlar olarak bu huzur ikliminde sevgi iklimine her geçen gün katkıda bulunacağız. Çünkü şunu biliyoruz, biz bu şehir Allah'ın izniyle 2 sene içerisinde 6 Şubat öncesi koşullarda çok daha iyi koşullara taşırız. Yani imar ve inşaatında hiçbir problem yaşamayız. Kendimize o noktada güveniyoruz. Vizyonumuza güveniyoruz. Yeteneğimize güveniyoruz. Bunu yapacak gücümüz de var. Bunu yapacak, yeteneğimiz de var, vizyonumuz da var. Ekip arkadaşlarımızın yeteneğine de güveniyoruz. Bundan hiç şüphemiz yok. Allah nasip ederse herkesin takdirini kazanacak hizmetleri yapacağız. Ama bunun yanında önemli olan insanlarla gönül kapısını doğru kurmak lazım. Vatandaşlarımızla iletişimi mutlaka gönüle girmek noktasında birinci sıraya koyuyoruz. İmar ve inşaat kısmını her zaman ikincisi sıraya getiriyoruz. Bürokratından, siyasetçisine, basın mensubundan STK'sına tüm katmanlarımız mutlaka yapması lazım. Çünkü bu şehir birbirine sahip çıkması durumunda yükleneceğini çok iyi bilmemiz lazım. Bir şehir kendi belediye başkanına sahip çıkıyorsa o belediye başkanı başarılı olur. Bir şehir kendi STK'sına sahip çıkıyorsa, o STK kanalıyla o şehre farklı kazanımlar gelir. Bir şehir kendi medyasına sahip çıkıyorsa, o şehir gelişir. Biz bu dönem inşallah bu iklime de çok büyük bir katkı sunacağımıza inanıyorum. Bunu oluşturduğumuz zaman dediğim gibi Allah nasip ederse sizler gibi sizler vasıtasıyla vatandaşlarımıza da bunu söyleyelim. Biz 5 yılda Allah nasip ederse bu memlekette çok güzel işlere imza atacağız. 5 yıl boyunca bu memleket tüm vatandaşlarda dokunacak hizmetler yapacak.”

Görgel, “Kahramanmaraş'ı başka şehirlerle karşılaştırma noktasında belki de örnek gösterilecek şehirler arasına girecek. Ben buna inanıyorum. Ama dediğim gibi burada yapacağımız birinci öncelik bizim vatandaşlarla ve şehrin tüm bileşenleriyle iyi bir iletişim kurmamız lazım. Siz belediye olarak tüm sorumluluğumuzu bilerek hareket edeceğiz. Ama medya mensuplarımızla, STK'larımızla, yöneticilerimizle, vatandaşlarımızla birbirimize sahip çıkmalıyız. Şehirde halkın kavga ikliminden daha çok huzur iklimine ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. O yüzden inşallah hep beraber bu iklime katkı sunacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER