Görgel, “Birlikte üretip, birlikte yöneteceğiz.”

Görgel, “Birlikte üretip, birlikte yöneteceğiz.”

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1994 temelleri atılmış bir marka haline gelmiş AK Parti belediyeciliğinin Türkiye yüzyıl vizyonuyla harmanlayacağız.” dedi.

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel, 31 Mart Mahalli İdareler Seçim için hazırladığı proje tanıtımı yaptı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısında konuşan Görgel, 6 Şubat depremlerinin ardından yaraları birlikte sarmak için Kahramanmaraş’ın her evladı gibi kendisinin de gece gündüz demeden çalıştığını söyledi.

Yaşanan sürecin Kahramanmaraş’ın kurtuluş ruhunun yeniden dirildiğini zamanlar olarak adlandırdığını dile getiren Görgel, “Bugün teslim edilen tamamlanan, devam eden inşaatlarla ulaştığımız tablo Türkiye 100 yılı vizyonunun hamaset olmadığının bir göstergesidir. Bizler de hemşehrilerimizden aldığımız destekle göreve geldiğimizde kollarımızı sıvayacak. Önceki dönem başkanlarımızın yaptıklarının üstüne ekleyerek yeni Kahramanmaraş'ı inşa ve ihya edeceğiz. Binlerce yıllık medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehrimizi bünyesinde barındırdığı her özelliğiyle şehirleri gıptayla baktığı bir şehir haline getirecek ve sadece kendimizle yarışacak boyutu ulaştıracağız. Nasıl mı yapacağız? Tabii ki gençliğiyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğuyla bu şehrin evlatlarıyla yani sizlerle hep birlikte yapacağız. Birlikte üretip, birlikte yöneteceğiz.” şeklinde konuştu.

11 ilçeye 5 yılda yapılacak projelerin proje tanıtım toplantısında A’dan Z’ye anlatmanın mümkün olmadığını hatırlatan Görgel, “Çünkü hayallerimiz büyük işimiz vaktimizden çok. Şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1994 temelleri atılmış bir marka haline gelmiş AK Parti belediyeciliğinin Türkiye yüzyıl vizyonuyla harmanlayacağız. Kahramanmaraş'ımızı katılımcı, ulaşılabilir, şeffaf, hesap verebilir, duyarlı ve kapsamlı bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz. Hayallerinizin gerçeğe dönüşecek projelerimizi elimden geldiğince özetlerken zaman zaman da sabrımızı sığınacağız. Ben bu projeleri anlattıkça 5 yıl sonraki Kahramanmaraş gözlerinizin önüne geldiğinde eminim ki sizler de çok heyecanlanacaksınız.” diye konuştu.

Göreve gelmesi halinde yapacağı projelerle ilgili konuşan Görgel, şunları kaydetti:

“Öncelikle yol, toplu ulaşım, imar, altyapı, kültür, turizm, sosyal hizmet, eğitim, spor master planlarını bu noktada yapılanları ve revize edeceğiz ve yapılmamış olanları da hızla şehrimize kazandıracağız. Depremle ilgili kısa bir zaman içerisinde afet birimimizi kurmamız gerektiğine inanıyoruz. inşallah bir afet birimini belediyemize kazandıracağız. Bu Afet birimimiz sadece şehrimizde görev yapmayacak. Diğer afetlerde de ülkemize hizmet edecek. Deprem felaketinden muhtarlıklarımızla çok etkilendi. Bu sebepten dolayı muhtarlarımızın ihtiyaçlarını gidermek, hemşehrilerimizi de gerekli destekleri vermek için oralarda da inşallah onlara destek vereceğiz. Deprem sonrası şehrimizin ihtiyacı olan sosyal yapımında tabii sağ olsunlar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Çevre Şehircilik Bakanlığımız şu anda hummalı bir çalışması içerisinde. Ancak bizler de inşallah büyükşehir belediyesi olarak sosyal konut yapımı bizim önceliklerimizden biri olacak. Burada amacımız şu, depremden edilen vatandaş dışında kirada oturan vatandaşlarımız tabii bu dönem içerisinde Kahramanmaraş'ta fiyat yüksekliğinden etkilendiler. Onlara ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Sanayi bölgelerimizde bazı sıkıntılar oldu. Şu anda orada da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız hızla çalışmaya girdi. Biz de inşallah sanayi bölgelerimizdeki bu çalışmanın koordinasyon görevini yapacağız. Orada yeni sanayi sitemizi, altyapısıyla, üstyapısıyla, dükkanları, iş yerleriyle inşallah dört dörtlük bir hale getirmiş olacağız. Büyükşehir belediyemizin başlattığı altyapıdan kaynaklı sorunlar çözümüyle ilgili faaliyetler var. Bizler göreve geldikten sonra Kahramanmaraş'ta bir, bir buçuk sene içerisinde herhangi bir altyapı sorununun kalmaması için o çalışmaları hemen hızlıca bitireceğiz. Yollarımızda çok ciddi manada bozulmalar oldu. Hızla yollarımızı gerekli asfalt çalışmalarını, tamiratlarını yapmış olacağız. Tabii deprem bizim önce kaybettiğimiz canlarımız var, yakınlarımız var, arkadaşlarımız, dostlarımız var. İnşallah onları hiçbir zaman unutmayacağız. Anma programları, organizasyonlar bu anlamda bizim en önceliğimiz olacak. İnşallah yapacağımız her faaliyette de depremi unutmadan, depremi birinci sıradaki önceliğimiz olarak ederek bu faaliyetlerimizi yapmış olacağız.”

Rezerv konutlarla ilgili projelerini anlatan Görgel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğu kentimizde Güneş evlerimizde rezerv konutlarla ilgili alanları şu anda Çevre Şehircilik Bakanlığımızla beraber belirleniyor. Güneşli Kocabaş Sitesi bölgesini de katmış olduk. Tabii orada 7 binden fazla konut yapacağız devletimizle beraber. Bizler de sosyal konutla oraları daha da canlandıracağız. Azerbaycan mahallemizde üniversite Bahçelievler yerleşkemizde, valilik meydanımızda Trabzon Bulvarımızda Tekke, Yusuflar mahallemizde, yeni sanayi sitemizde buraların tamamında rezerv alan olarak ilan edilmiş yerlerimiz var. Bunları hızlıca bitireceğiz. Bizler de Büyükşehir Belediye yetkisi olarak inşallah buralarda altyapısıyla, üst yapısıyla tertemiz bir Kahramanmaraş haline getireceğiz.” dedi.

Toplantıya, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Cüneyt Doğan, MHP İl Başkanı Vahit Demiröz, Önceki dönem Büyükşehir Belediye başkanları, İlçe Belediye Başkanları ve partililer katıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER