Görgel, “AK Parti'de aday adaylığı başvuruları başladı”

Görgel, “AK Parti'de aday adaylığı başvuruları başladı”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, “Her şekilde de seçime hazırız.” dedi.

Görgel, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili olarak parti binasında basın toplantısı yaptı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri aday adaylığı sürecinin başladığını hatırlatan Görgel, “Yerel seçimlerin adeta arifesindeyiz. O yüzden AK Parti'de de artık başvurular başladı. Genel merkezimizin, MKYK'mızın almış olduğu karar neticesinde dün itibariyle başvurularımızı almaya başladık. Hem büyükşehir belediye başkanlıkları için, hem de ilçe belediye başkanlıkları için, hem de belediye meclisi üyesinin için başvurularımızı almaya başladık. Başkanlığımıza ve tüm ilçe teşkilatlarımıza, ilçe başkanlıklarımızla belediye başkanı olmak isteyen partililerimiz, yine belediye meclis üyesi olmak isteyen partilerimizin başvurularını alıyoruz. 17 Kasım Cuma günü belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvurularını sonuçlandıracağız. Belediye meclis üyelikleri için biraz tarih aralığımız daha uzun. 3 Aralık pazar günü de belediye meclis üyelikleri aday adaylığı süreci son bulmuş olacak.” dedi.

Aday adaylarının başvuru yapacakları yerleri hakkında bilgi veren Görgel, “Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı başvurusu genel merkezimize de yapılabilecek veya il başkanlığımızda büyükşehir belediye başkanlığı başvurularını alacağız. İlçe belediye başkanı aday adaylığı başvurusunu da yine il başkanlığımızda veya biz daha çok ilçe başkanlığımızın tercih edilmesini arkadaşlara öneriyoruz. Belediye meclis üyelikleri, aday adaylığı başvuruları ile ilgili olarak ise görevli birimimiz ilçe başkanlıklarımız. İlçe başkanlıklarımız bu başvuruları almaya başladılar.” diye konuştu.

Başvuru yapacakların neler yapması gerektiğini de anlatan Görgel, “Başvuru şekliyle alakalı da biliyorsunuz kağıttan da tasarruf sağlayalım diye uzun zamandır bu başvuru şekillerini temayül yoklamalarını biz daha çok internet sitesinden yapmaya çalışıyoruz ve burada da çok ciddi manada hem kağıt tasarrufu sağladık hem de daha kolay oluyor. Adayını ön başvurusu için başvuru nokta ‘basvuru.akparti.org.tr’ adresinde bulunan formları doldurmalarını istiyoruz. Sonra bu formları dolduran aday adaylarımızın bizzat kendileri istenilen evraklarla bu evraklar neler? Adli sicil belgesiydi, diploma, nüfus kayıt örneği veya kimlik fotokopisiyle askerlik durum belgesiyle ve AFAD hesabına Gazze için yatırılmış bağış dekontuyla adaylık istifası zorunlu kişilerden ise onlar da biliyorsunuz yayınlandı. İlgili mercilere sunulmuş istifa dilekçelerini, fotokopisiyle beraber geldikleri takdirde aday adaylığı başvuru başvurularını almış olacağız.” şeklinde konuştu.

Bu yıl bağış başvurularında Gazze için yapılmasına karar verildiğini dile getiren Görgel, “Bağışlarımızı bu sene tabii ki Gazze için açılmış olan AFAD hesaplarını alıyoruz. Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için 50 bin lira, İlçe belediye başkan aday adaylığı için 20 bin lira, Meclis üyelikleri aday adaylığı içinde 10 bin lira bağış dekontlarımızı aday adaylarımızın başvuru belgeleriyle beraber getirmesi lazım. Kadın ve genç adaylar da her zaman yapmış olduğumuz gibi burada bir istisna tanıyoruz. Kadın ve genç adaylarımızdan bu bağış bedellerinin yarısını alıyoruz. Engelli adaylarımızdan bu bağış bedellerinin bir bölü dördünü alıyoruz.”

Aday adaylığı sürecinin ardından temayül yoklaması yapılacağını ifade eden Görgel, şunları kaydetti:

“Başvurularımız sonuçlandıktan sonra belediye başkan aday adaylığı başvuruları sonuçlandıktan sonra 19 Kasım Pazar günü saat 10 ila 16 arasında başvuran aday adaylarımız arasında teşkilat temayül yoklamasını yapacağız. Teşkilat temayül yoklamasında bu dönem daha geniş katılım planlanıyor.”

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2023, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER