“Engelsiz Kahramanmaraş”

“Engelsiz Kahramanmaraş”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Engelliler evlerinde değil, sosyal hayatın her alanında olsunlar istedik.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Engelsiz Kahramanmaraş” topla taşıma tanıtım toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Partinin bu ülkenin her bir vatandaşına eşit ve adil bir şekilde hizmet etmek için yola çıkmış bir parti olduğunu söyledi.

Kaya, “Teknoloji nimetlerinden de yararlanarak engelli kardeşlerimiz için her geçen gün bütün teknolojik gelişmeleri de uygulayarak onların hayatını daha engelsiz hale getirmek için çalışacağız, mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

AK Parti olarak engelli bireylerin hayatın içerisinde olması için gereken tüm düzenlemeleri yaptıklarını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

“Engelliler için yaptığımız düzenlemelerle 2005 yılında eğitimden başlayarak istihdam, evde bakım, yardım, destek hizmetleriyle ve rehabilitasyon hizmetleriyle engelli kardeşlerimizin hayatın her alanında yer almaları için çok ciddi yasal düzenlemeler yaptık. Engelliler evlerinde değil, sosyal hayatın her alanında olsunlar istedik. Onları adeta bu toplumun birer eşit fertleri olmaları için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalıştık. 2010 yılında anayasaya eklediğimiz bir maddeyle engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık getirdik. Yine 2013 yılında yaptığımız düzenlemeyle engelli kardeşlerimiz için kullanılan fakat çürük gibi gerçekten rencide edici bütün ifadeleri ortadan kaldırmış olduk. Şunu çok iyi biliyoruz, ‘Asıl engel maalesef zihinlerde’ o zihinlerdeki engelleri kaldırmadıktan sonra tam anlamıyla engelleri aşmamız mümkün değil. Biz devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümet politikalarımızla partimizin politikalarıyla engellileri engelleri aşmak için her tür çalışmayı yapıyoruz. Zihinlerdeki engellerin aşılması için tüm toplumda farkındalığı ortaya koyalım, anlatalım. Çünkü engelli vatandaşlarımız ancak hayatın içerisinde bizlerle yan yana, omuz omuza olurlarsa asıl olarak, ülke olarak da engelleri aşmış bulunuruz. AK Parti olarak belediyelerimizle iktidarımızla birlikte engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz Allah'ın izniyle. Onlar hayatın her alanında eşit ve adil bir şekilde hizmet alana kadar çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise “Bugün çok anlamlı bir hizmetin tanıtım toplantısında bir aradayız. Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetleri tarafından her alanda çok ciddi çalışmalar yapıldı. Özellikle engelli vatandaşlarımızın istihdamı, sosyal hayata entegrasyonu ve erişilebilirliğin artırılması noktasında çok ciddi aşamalar kat edildi. Bizler de bu hedefler doğrultusunda belediye hizmetlerimizi her geçen gün engellilerimizin ulaşabileceği bir formata dönüştürüyoruz. Kamu alanlarının ve toplu taşıma hizmetlerinin erişilebilir olması noktasında yoğun gayret gösterdik. Toplu taşıma araçlarımızın hepsinde bu standartları fazlasıyla karşılıyoruz.”

Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Prof. Dr. Vahit Kirişci, Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, STK temsilcileri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER