Ekmeği 1 liraya satanı ayakta alkışlarım…

Ekmeği 1 liraya satanı ayakta alkışlarım…

Elbistan Belediyesi 2023 yılında da Halk ekmek fiyatına zam yapmayacağını ekmeğin fiyatının 1 liraya satılacağı açıkladı. En azından bir belediye vatandaş için elini taşın altına koydu. Halk ekmeği 1 liraya satmaya devam edeceklerini deklare etti.

Elbistan Belediyesini ayakta alkışlıyorum. Helal olsun size.

Elbistan Belediyesi, bunu nasıl yaptı?

Elbistan Belediyesi, kırsal mahallelerde kullanılmayan tarım arazilerine buğday ekerek kendi unlarını üretti. Daha sonra da ekmek üretiminde maliyeti artıran elektriği de Güneş Enerji sisteminden (GES) gelen gelirlerin bir kısmını ekledi ve sonuç olarak ekmeğin fiyatı 1 lira.

Tasarruf yapmak isteyen vatandaşlarımız sabahın erken saatlerinde halk ekmek satışı yapılan büfelerde beklediklerine çok kez şahit oldum.

Tabi bunun bir de maaşa göre dağılımına baktığımızda çok ciddi fark ortaya çıkıyor. Kahramanmaraş’ta ekmek 4 liradan satılıyor. Halk ekmek fiyatı ise 2 lira 50 kuruş. Asgari ücretli çalışan bir kişi 4 liradan ekmek alacak olursan 2 bin 125 ekmek alabiliyor. Halk Ekmekten alırsa 3 bin 400 ekmek alabiliyor. Ama Elbistan’da Halk ekmekten alırsa 8 bin 500 ekmek alabiliyor.

Bunu kim yaparsa ayakta alkışlarım. Kimin yaptığı önemli değil yapılan bu güzel hizmetin önemli olduğunu düşünüyorum.

Asgari ücretli çalışan ve 4 kişilik bir aile günlük 3 ekmek alıyorsa 12 lira, Halk ekmekten alıyorsa 7 lira 50 kuruş ama Elbistan’da Halk ekmek alırsa 3 lira ödeyecek.

Başta Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz olmak üzere tüm Elbistan Belediyesi’ne teşekkürü bir borç biliyorum…

Teşekkürler Elbistan Belediyesi…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER