Deprem şehitlerinin isimleri okul dersliklerine verildi

Deprem şehitlerinin isimleri okul dersliklerine verildi

Dulkadiroğlu İlçesi Ayaklıcaoluk İlkokulu’nda depremde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin isimlerini yaşatmak amacıyla dersliklere şehitlerin isimleri verildi.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta 364 öğretmen ve bin 962 öğrenci depremlerde hayatını kaybetti. Şehit olan öğretmen ve öğrencilerin isimlerini yaşatmak amacıyla okul yönetimleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen projeyle okul dersliklerine şehit isimleri verildi.

Kuran tilaveti ve hatim duaları ile başlayan programa Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bekir Akçin ve Ramazan Yıldız, Memur-Sen Konfederasyonu Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Çetin ve Kadın Komisyon Başkanı Yüksel Eskalen, Aksu TV Genel Müdür Yardımcısı ve Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Erol Öner, çok sayıda okul müdürü ile müdür yardımcıları ve deprem şehidi aileleri katıldı.

Program sonunda “Asrın Felaketi”nde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin isimlerinin verildiği derslikler gezilirken şehit yakını aileler ve katılımcılar duygusal anlar yaşadı.

Ayaklıcaoluk İlkokulu Müdürü Halil Yalnız; “Asrın Felaketi’nde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin isimlerini okulumuz dersliklerinde yaşatmak için böyle bir proje gerçekleştirdik. Çok zor süreçlerden geçtik. Bir yanımızın görevinin başında, sorumluluklarının bilincinde devam etmesi gerekirken bir yanımızın da bu yaşananları hep hatırında tutması, deprem şehidi öğretmen ve öğrencilerimizin geride kalan acılı ailelerine gereken desteği göstermesi gerekiyor. Onlar ve acılı aileleri her daim kalbimizde, dualarımızda. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını ve başka canların yanmamasını diliyoruz.” sözlerini kaydetti.

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Akçin ise “6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimizi asla unutmayacağız. Birçok okulumuza ve dersliklerimize şehitlerimizin isimlerini verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Proje için okul müdürümüze teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Depremde öğretmen kızı Sibel Öner Akkurt’u kaybeden Aksu TV Genel Müdür Yardımcısı ve Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Erol Öner ise duygu dolu anlar yaşadı.

Öner, yaşadığı acıların üzerine böyle anlamlı bir projede kızına da yer verilmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, “6 Şubat’ta hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çok zor anlar yaşadık, çok zor bir süreçten geçtik. Evladımı bu depremlerde kaybettim. Onun derin üzüntüsü 1 yıldır yaşıyoruz. Okul yöneticilerimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri tarafından geliştirilen proje bizlere duygu dolu anlar yaşattı. Artık kızım Sibel Öner Akkurt’un ismi Ayaklıcaoluk İlkokulu’nda yaşayacak.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER