Demokrat Parti yerel seçimler için start verdi

Demokrat Parti yerel seçimler için start verdi

Demokrat Parti (DP) Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Yılmaz, ilçe kongrelerinin ardından yerel seçim çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe kongrelerini tamamladıklarını söyleyen DP Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Yılmaz, yerel seçimler için çalışmalarına başladıklarını ve yerel seçimlerde Demokrat Partiyi layık olduğu yere getireceklerini belirtti.

Özel bir tesiste gerçekleştirilen toplantıda konuşan Demokrat Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Yılmaz, Onikişubat İlçe başkanlığı görevine Alaaddin Karaçalı, Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı görevine ise Cengiz Ardıç seçildiğini söyledi.

2024’de yapılacak yerel seçimlerde Belediye başkan adaylarıyla Demokrat Partiyi layık olduğu yerlere getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, “Partimizin Genel Merkezinden aldığımız bilgiye göre, Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye başkanları konusunda ittifak olma durumu olabilir. Şuan öyle bir durum yok ama öyle bir çalışma olabilir. Fakat Demokrat Parti olarak bütün ilçelerde Demokrat Parti bayrağıyla seçimlere gireceğiz.” dedi.

İYİ Genel Başkanı Meral Akşener ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gürtekin Uysal arasında daha önceki seçimlerde geçen bir diyaloğu anlatan Yılmaz, “Meral Akşener’in ‘Gültekin ne yapıyorsunuz? Seçime girerek sayınızı mı saydıracaksınız?’ Tarzında alaycı ifadede kullanmıştı. Gültekin bey ise ‘Köklü bir ağacı toprağa ekersin güzelce sularsın, gelişir gider. Ama kökü olmayanlar düşünsün’ demişti. Demokrat Parti kökü olan bir partidir. Seçim çalışmalarında kırsal mahallelerde ziyaretlerimizde Demokrat Partiyi gördüklerinde sahipleniyorlar. ‘Bizim parti de geldi’ tarzında çok büyük bir rağbet gördük. Yapılacak olan yerel seçimlere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu bayrağı daha yükseklere çıkaracağız.” diye konuştu. 

Demokrat Parti Dulkadiroğlu ilçe Başkanı Cengiz Ardıç, Demokrat Parti Dulkadiroğlu İlçe teşkilatı olarak gençlere çok önem verdiklerini belirterek “Irkçı değiliz ama Dulkadiroğlu ilçesinde bizim belediye başkanımız kazanırsa Suriyelileri çadır kentlere taşıyacağız. Halkımızı düşünmek zorundayız. Gençlerimize sahip çıkmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Demokrat Parti Onikişubat ilçe Başkanı Alaaddin Karaçalı, “Demokrat Parti'yi Kahramanmaraş'ta ve Türkiye'de yükselteceğimiz gibi Metropol ilçe Onikişubat'ta da Demokrat Parti'nin bayrağını altında belediye seçimlere gideceğiz. Yerel seçimlerde Onikişubat Belediyesi içinde Kahramanmaraş'ta daha önce siyasetle uğraşmış, siyaset yapmış. Herkesin oluru olabilecek şekilde biriyle bir dirsek temasındayız. Bu adayla her türlü mutabakatı sağladığınızda açıklayacağız.” diye konuştu. 

Öte yandan, Demokrat Parti Kahramanmaraş İl teşkilatı, depremde vefat eden tüm vatandaşların ruhları için 28 Eylül 2023 Perşembe günü akşam namazı ile yatsı arası Serintepe Camiinde Mevlüt programı düzenleyeceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2023, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER