Cumhurbaşkanı Erdoğan, “EXPO döneminde Kahramanmaraş'ta yerli yabancı binlerce misafiri ağırlama imkanı bulacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “EXPO döneminde Kahramanmaraş'ta yerli yabancı binlerce misafiri ağırlama imkanı bulacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhuriyet tarihi boyunca bu bölgede gerçekleştirilen en önemli uluslararası etkinlik olan EXPO 2023 şehrimizin ekonomik, kültürel, ticari ve sosyal hayatını ciddi katkıları olacağına inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) 62 ülkenin tamamının oy birliğiyle tescillenerek EXPO 2023’ün açılışında video konferansla katıldı.

‘Doğa dostu şehir ve duyarlılık’ ana temasıyla tertiplenen EXPO 2023 asrın felaketinin ardından yeniden normalleşmesinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, “Sergi alanı içerisinde kendi şehirlerimizle birlikte 30’dan fazla uluslararası katılımcı ülke bahçesi yer alıyor. EXPO 2023 döneminde Kahramanmaraş'ta yerli yabancı binlerce misafiri ağırlama imkanı bulacağız. Cumhuriyet tarihi boyunca bu bölgede gerçekleştirilen en önemli uluslararası etkinlik olan EXPO 2023 şehrimizin ekonomik, kültürel, ticari ve sosyal hayatını ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Bu önemli organizasyonun icrasında emeği, katkısı ve desteği olan tüm kurumlarımızı ve belediyelerimizi tebrik ediyoruz. Dünyanın 30’u aşkın ülkesinden Türkiye'yi ve Kahramanmaraş'ı teşrif eden katılımcılara tekrar hoş geldiniz diyorum. EXPO 2023’ün başarılı geçmesini ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve tüm katılımcıları hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” diye konuştu.

6 Şubat asrın felaketin olarak adlandırılan depremlerin ardından yaraların sarılmasında hızla devam ettiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asıl felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını hızla sarıyoruz. Sizlere söz verdiğimiz gibi inşallah önümüzdeki aylardan itibaren deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız. Deprem bölgesinde ilk bir sene içerisinde 319 bin olmak üzere toplamda 680 bin konut ve 170 bin ticari alan oluşan 850 bin bağımsız bölümün inşasını tamamlamayı planlıyoruz. Depremlerde ağır hasar gören şehirlerimizi sadece binalarıyla değil, ticari, ekonomik ve sosyal hayatıyla da yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2023, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER