“Cumhur İttifakı’nda at pazarlığı olmadı”

“Cumhur İttifakı’nda at pazarlığı olmadı”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı 14. Genel Kurulunda mevcut İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz güven tazeledi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde tek listeyle gidilen 14. Genel Kurulda MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz yeni yönetim kurulu ile yeniden seçildi.

Genel Kurula katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin sonrasında yaşayan acıları tarifinin olmadığını hatırlattı.

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerinin ardından Kahramanmaraş(a birçok siyasinin ve sivil toplum kuruluşu liderinin gelerek fotoğraflar çektirdiği, görüntü verdiğini ve geri gittiklerini belirten Yıldırım, “Geriye kim kaldı? Devlet kaldı ve şimdi en büyük tartışma da efendim motorlu araç vergisini niye ikiye katladınız. Mazota ve benzine niye ÖTV KDV'ye yükseltiyorsunuz? 110 milyar dolarlık bir yıkım var. Ekstra bir maliyet var. Bizim insanımızı çadırdan kim kurtaracak? Bizim insanımızı konteynerden kim kurtaracak? Evimiz barkımızı Amerikalı mı yapacak? Alman mı yapacak, Rus mu yapacak? Biz yapacağız. Nereden bulacağız parayı? Elbette ki vergi toplanacak. Elbette ki hep beraber bu sıkıntıyı yaşayacağız. Yani bir tarafta yoksul, bir tarafta sıkıntının içerisinde olan çadırda konteynerde yaşayan insanlar bir tarafta ikinci vergiyi MTV'yi vermem diyen insanlar var. Bunu anayasa mahkemesine götüren, iptalini isteyen siyasi zihniyet var. Şu anda da 11 ilimizden özellikle 4 büyük ilimiz var ki büyük hasar gördü. Bunların başında Kahramanmaraş gelir. En kısa zamanda insanımızı, eviyle, iş yeriyle, normal hayatıyla, normal bir dönüş sürecine sokmak. Zor bir süreç, zor bir gün. Ama şunu biliyoruz. Türk milleti tarihinde, Türk milleti yakın tarihinde de çok sıkıntılar çekmiş, çok büyük acılar çekmiş ama hepsinin üstüne gelmiş.” diye konuştu.

Cumhur ittifakının kurulurken at pazarlığı yapılmadığını dile getiren Yıldırım, “İki tane ittifak seçime girdik. Bu iki ittifakın arasında fark nedir ne değildir hepsini siz gördünüz. Cumhur İttifakı'nda at pazarlığı olmadı. Partimi bunu isterim, kendime Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı isterim. Falancaya da bunu isterim diye bir pazarlığa girmedik. Türkiye üzerinde pazarlık yapmadık ve yapmayız. Kavgamız olmadı, gürültümüz olmadı. Ekranlarda veya kamuoyunun önünde hiç kimseyle, kimse kimseyi suçlayıp kimse kimseyle ilgili bir şey söylemedi. 6 masa sürecinde yine biz kimseye iftira atmıyoruz. Biz 6 masanın kumar masası olduğunu iddia etmiyoruz. Bizim öyle bir iddiamız yok. İddia sahibi masanın ikinci büyük partisinin lideriyim. O dedi ‘burası kumar masası’ dedi ve çıktı gitti.” şeklinde konuştu.

MYK Üyesi, Siyaset ve Liderlik Okulu Koordinatörü Doç. Dr. Turan Şahin, “31 Mart mahalli idare seçimleri var. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakı olarak güzel başarılara imza atacağız. Bugün tekraren seçilecek olan Kahramanmaraş’ımızın Yiğit İl Başkanı Vahit Demiröz Bey'e değerli yönetimine başarılar diliyorum. Bu güzel memlekete, bu güzel memleketin vefalı insanlarına, güzel insanlarına hayırlı vazifeler yaptırmasını Cenabı Allah niyaz ediyorum.” dedi.

Yeniden İl Başkanı seçilen Hüseyin Vahit Demiröz ise “Dün olduğu gibi, bugün de girilmedik gönül, çalınmadık kapı bırakmadan hiçbir insanımızı ötekileştirmeden hiçbir dava arkadaşımızı unutmadan çalışacağız çabalayacağız ve Allah’ın izniyle mutlaka başaracağız.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER