banner651

CHP aday tanıtımı yaptı

- Öztunç, “Kahramanmaraş’ta ilk 3 gün AFAD yoktu, Kızılay yoktu.” - Öztunç, “Seçimlerde ben ‘Efendi’ bir kampanya yürüteceğim.”

CHP aday tanıtımı yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Kahramanmaraş’ta ilk 3 gün AFAD yoktu, Kızılay yoktu.”

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş’ta 28. dönem milletvekili adaylarını tanıttı.

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim için siyasi partiler çalışmalarına hız verdi. Seçime katılan siyasi partiler aday belirleme sürecinin ardından aday tanıtımları yapıyor.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı tarafından düzenlenen milletvekili tanıtım toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Adayların öz geçmişleri okundu.

Özel bir tesiste gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde normal seçim kampanyasının yapılamayacağı belirtti.

Öztunç, “Öyle müzikler, saz, söz, kampanyalar, bayraklar ve flamalar olmaz. Biz yapmayacağız, cenazelerimiz var. Taziyemiz var, binlerce kaybımız var. Bunun zamanı değil, seçime gitmek zorundayız, sandığa gitmek zorundayız, oy vermek zorundayız. Ama öyle eğlenceli şata patlı şovlu bir şey yapmayacağız. Biz daha sakin bir kampanya yapacağız. Siyaset yarıştır, rekabettir, kavga değildir. Siyasette düşmanlık yoktur, karşımda benim düşmanım değildir, rakibimdir. Bu anlayışla bu kampanyayı yürüteceğiz. Seçimlerde ben ‘Efendi’ bir kampanya yürüteceğim. Buradan açıklıyorum, seçim çalışmaları süresince kimseye hakaret etmeyeceğim. Kimseye iftira etmeyeceğim, sizde aynısını yapın. Uysal koyun değiliz, laf ederseniz, iftira atarsanız, ağır konuşursanız, misliyle benden de İrfan hocadan da Mehmet Hocadan da karşılığını alırsınız.”

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından AFAD’ın da Kızılay’ın da depremden 3 gün sonra kentte geldiğini dile getiren Öztunç, şunları söyledi:

“Büyük bir deprem yaşadık, büyük kayıplar verdik. Yıllarca uyardık, ben Kahramanmaraş’ta 2 defa basın toplantısında daha önce söyledim. Mecliste konuşmalarında defalarca söyledim. ‘Kahramanmaraş bir deprem şehri aman tedbir alın’ dedik. ‘fay hattı üzerine hastane yapılır mı?’ dedik. ‘Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) binası kurulur mu?’ dedik. Bir kulaklarından girdi, bir kulaklarından çıktı. Bakın deprem oldu, tabi bunun hesabı sorulmayacak mı? Kimse bunun hesabını vermeyecek mi? O binalara ruhsatı veren belediyenin hiç mi? Suçu yok. Belediye Başkanlarının hepsi görevde, birkaç müteahhitti aldılar, hapisse attılar, bu iş tamam dediler. Peki, o belediye başkanları imza atanlar nerede, hiç mi günahları yok onların? Hepsinin suçu var, sorumluluğu var. Biz uyardığımız zaman dalga geçtiler. Ama maalesef depremi hep beraber yaşadık. Deprem oldu ilk günden itibaren sahadayız. Arama kurtarma ekibi yoktu. Devlet yoktu yok. Kimse çıkıp bana anlatmasın ilk 3 gün devlet yoktu. Kahramanmaraş’ta ilk 3 gün AFAD yoktu, Kızılay yoktu. Bir tek Ankara Büyükşehir Belediyesinin itfaiye erleri birde Zonguldak’tan madenciler vardı. Devlet ne için var, böyle gün için var. Vergi veriyoruz, erkekler askere gidiyor, devlete karşı her türlü sorumluluğumuzu yapıyoruz. Ne için deprem olursa, savaş olursa, başımıza bir iş gelirse, devlet bize sahip çıksın diye yapıyoruz, bunları. Devlet biz sahip çıktı mı? Çıkmadı. İlk 3 gün AFAD yoktu.”

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, “Depremde göçük altında Kahramanmaraşlı kalmadı, Cumhur ittifakı kaldı. Enkazın altında kalan Cumhur ittifakı oldu. Çünkü hala enkazın altında kemik parçaları çıkıyorsa bunun müsebbisi bu beceriksiz iktidardır.” diye konuştu

Tanıtım toplantısında diğer adaylar da birer konuşma yaptı.

Toplantıya Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan ile Millet İttifakının İl Başkanları da katıldı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili listesi:

1. Ali Öztunç

2. İrfan Karadutlu

3. Mehmet Bağlar

4. Ejder Kaygusuz

5. Naile İşlek

6. Tufan Yanar

7. Aziz Cem Güner

8. Çağatay Atasay

  

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2023, 01:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER