Çay içmek isterken Orman yangını çıkardı

Çay içmek isterken Orman yangını çıkardı

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinde, meydana gelen orman yangınlarının çay içmek için yakılan semaverden sıçrayan ateşle meydana geldiği belirlendi. Semaveri yakan kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İlçeye bağlı Kızıleniş Mahallesi, Küçükimalı mevkiinde Cumartesi günü ormanlık alanda yangın çıktı.

Orman bölge Müdürlüğü’ne bağlı 5 helikopter, 8 Arazöz, 4 Su Tankeri, 5 İtfaiye aracı ve iş makineleriyle müdahale edildi. Ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol alındıktan sonra söndürüldü. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yangında yaklaşık 50 hektarlık alanın zarar gördü.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili çalışma başlatan Jandarma ekipleri, Küçükimalı Mahallesi’nde ikamet eden M.Ç. (46) isimli şahsın ormanlık alanın yakınındaki zeytin bahçesinde çay pişirmek için ateş yaktığı, semaverden sıçrayan ateşin öncelikle otluk alana daha sonra ormanlık alana sıçradığı tespit edildi.

Jandarma ekiplerince gözaltına alınan M.Ç. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edileceğini bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER