Camilerinde ibadet etmek istiyorlar

Camilerinde ibadet etmek istiyorlar

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından Osman Sadi Kazancı Camisi yakınındaki ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerinin biran önce tamamlanmasını isteyen vatandaşlar, camilerinde yeniden ibadet etmek istiyorlar.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından Karamanlı Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı üzerinde bulunan Osman Sadi Kazancı Camisinin yanında bulunan Kuran kursları ağır hasar aldı. Yıkım kararı alınan 2 ayrı binanın boşaltılmasının ardından yıkılması bekleniyor. Osman Sadi Kazancı Camisi cemaati depremlerden sonra evlerinin yakınındaki camide ibadetlerini yerine getirmek için yetkililerden yardım istedi.

Osman Sadi Kazancı Camisini kullanan vatandaşlar konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Zor günler geçirdik, bazı vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kaldı. Çok şükür tekrar evlerimize geldik. İbadetlerimizi yapmak için Osman Sadi Kazancı camisine geldik. Ancak Kuran kursu olarak kullanılan 2 binanın da ağır hasarlı olduğunu ve yıkılacağını öğrendik. Aradan geçen süreye rağmen yıkım çalışmalarıyla ilgili bir sonuç yok. Yetkililerden biran önce buradaki 2 ağır hasarlı binanın yıkım çalışmalarının tamamlanmasını istiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER